İbrahim Kalın: Ekonomide olumlu haberler almaya başlamış bulunuyoruz

İbrahim Kalın: Ekonomide olumlu haberler almaya başlamış bulunuyoruz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın 'Ekonomide olumlu haberler almaya başlamış bulunuyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

■ Ekonomide olumlu haberler almaya başlamış bulunuyoruz. İki gündür ekonomide bir iyileşme süreci yaşandığını görmekteyiz.

■ Bu süreçte öncelikle cumhurbaşkanımızın ekonomik savaşa karşı yaptığı seferberlik çağrısına olumlu cevap verenlere teşekkür ediyoruz.

■ Ayrıca yurt içinden yurt dışından konuyla ilgili açıklamalarıyla destek verenlere teşekkürlerimizi ifade etmek istiyoruz.

■ Dün Katar devletinin 15 milyar civarında yatırım yapma kararı almış olmasıdır. Hazine ve maliye bakanımızın yoğun temaslar neticesinde Kuveyt Almanya hatta Rusya’dan olumlu haberler almış bulunuyoruz.

■ Trump yönetiminin aldığı kararlar sadece Türkiye ile ilgili değil. AB ile ilgili vergi kararları alınmıştı. Bunun ticaret savaşına evrildiği endişesi herkes tarafından dile getiriliyor. Almanya, Fransa, Katar, Kuveyt ve diğer ülkeler Türkiye’nin yanında olduklarını ifade etmiş bulunuyorlar.

■ Türk ekonomisi oldukça güçlü ve sağlam temellere sahiptir. Türkiye yatırıma elverişli bir ülke olarak kapılarını açmış durumdadır.

■ Hem bu kısa vadede hayata geçirdiğimiz tedbirler hem de hayata geçirilecek tedbirlerle Türk ekonomisinin gücü bir kez daha ispatlanmış olacaktır.

■ Sayın cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Türkiye bu krizi mutlaka fırsata çevirecektir. Bu konuda bizim ekonomi kurumlarımıza olan güvenimiz tam. Bunun da inşallah neticelerini göreceğiz.

■ Türkiye kimseyle gerilimden yana, ekonomik savaş peşinde değildir.

■ Türkiye, alternatiflerini çoğaltarak yoluna devam edeceltir. Enerji, ticaret ve yatırım konusunda dünyadaki küresel gelişmelerle uyumlu şekilde opsiyonlarını çoğaltarak bundan sonra yoluna devam edecektir.

■ Bayram tatili yaklaştı biliyorsunuz. Şimdiden bütün vatandaşlarımızın kurban bayramını tebrik ediyorum. Tabi bayram tatili söz konusu olduğunda vatandaşlarımızı seyahat konusunda uyarmak istiyoruz. İçişleri ulaştırma bakanlığımızın aldığı bir çok tedbir var. Zira her yıl bayram tatillerinde bir çok insanımızı kaybediyoruz. Bunun azaltılması için bir çok tedbir alındı. Vatandaşlarımızın bu kurallar uyması önem arz ediyor. Bayram boyunca, ücretli olan yollar ücretsiz olarak kullanılabilecek. Emekli ikramiyeleri de erken verilmek üzere tedbirler alınmış durumda.

■ TL üzerinden yürütülen algı operasyonu kanalları kapatılmış durumda. Bu konuda vatandaşlarımız, işverenimiz, iş adamlarımız herkes rahat olsun. Panik havasına katılmadan, rasyonel adımlarla biz bu süreci atlatacağız.

■ Terör örgütlerine karşı mücadelemiz sürecek. MİT, jandarma ve Türk silahlı kuvvetlerinin ortak operasyonları devam edecek. Biliyorsunuz ki Türkiye, bu terör örgütlerine karşı mücadele eden tek NATO üyesi.

■ Sincar meselesi İbadi buradayken ele alındı. Kapsamlı bir güvelik paketi üzerinde uzun süredir görüşmelerimiz devam ediyordu. Dünkü Sincar operasyonu bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Irak makamlarının da açıkça ifade ettiği gibi Irak topraklarının saldırılar için kullanılması söz konusu değil.

■ Bizim terörü yerinde bitirme kararlılığımız tamdır. Sincar benzeri operasyonlar bundan sonra yoğun bir şekilde gelecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.