İbrahim Kalın: ABD’nin oyalama taktiği büyüyen bir sorun

İbrahim Kalın: ABD’nin oyalama taktiği büyüyen bir sorun

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, başkonsoloslukta alıkonulduğu iddia edilen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suudi Arabistanlı muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda olduğunu açıkladı. Kalın, “Bizdeki bilgilere göre bu Suud vatandaşı olan kişi hâlâ Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosloğu’nda” dedi.

Menbic konusunda ABD’yi eleştiren Kalın, “Oyalama taktiği büyüyen bir sorun olmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, basın toplantısı düzenledi. Üçüncü havalimanının açılışında bir değişiklik olmadığını söyleyen Kalın, “29 Ekim günü yeni havalimanında uçuşlar başlamış olacak. Oradaki takvimde değişiklik söz konusu değil” dedi.

‘İDLİB’DE ÇEKİLME TAKVİMİ İLERLİYOR’

Rusya ve Türkiye arasındaki İdlib mutabakatına değinen Kalın, “Çekilme ile ilgili takvim ilerliyor. Detaylar Rus yetkililerle müzakere ediliyor” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda Filistin’den bahsetmediği açıklamasına yanıt veren Kalın, “Kendilerine yanlış bilgi verilmiş. Tavsiyemiz o konuşmayı baştan sona dinlemeleri” dedi.

‘ABD’NİN OYLAMA TAKTİĞİ BÜYÜYEN BİR SORUN’

ABD’yle Menbic’teki ortak devriyeler hakkındaki bir soru üzerine Kalın, “Yol haritası hazırlandığına 90 günlük bir takvim hazırlanmıştı. Her düzeyde Amerikalı mevkidaşlarımıza söylediğimiz oyalama taktiğini bir kenara bırakılması. Eğitimcilerin ve sahadakilerin eğitilmesi. Ortak devriye tamamlanmış olması gerekiyordu. Normalde çok önce tamamlanmış olması gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

“Oyalama taktiği büyüyen bir sorun olmaya başladı” diyen Kalın, “Yol haritasının bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

‘GAZETECİ OLAYINI BİRİMLERİMİZ TAKİP EDİYOR’

Suudi Arabistanlı muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda alıkonduğu iddiası hakkında konuşan İbrahim Kalın, “İlgili birimlerimiz konuyu takip ediyor. Bizdeki bilgilere göre bu Suud vatandaşı olan kişi hâlâ Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosloğu’nda. Tüm yönleriyle bunu değerlendireceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.