İbrahim Gökçek ölüm orucuna ara verdi

İbrahim Gökçek ölüm orucuna ara verdi

322 gündür ölüm orucunda olan İbrahim Gökçek eylemine ara verdi: Direnişimiz siyasi bir zafere ulaşmıştır.

322 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ölüm orucuna ara verdi. Grup Yorum üyeleri, CHP ve HDP’li milletvekilleri ve hekimler direniş evinin önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada şöyle dendi:

“Bugün sabah saatlerinde üyemiz İbrahim Gökçek ölüm orucu direnişine ara vermiştir. Bu karar İbrahim ve tüm Grup Yorum elemanları ile birlikte alınmıştır. 323 gün süren zafer yürüyüşümüze neden ara verdik:
-Faşizmin grubumuzu imha etme saldırısına karşı ölümüne direnme kararı alarak en başta zaferi garantilemiştik.
-323 gün süren direnişimiz sadece Türkiye halklarının kalbinde yok edilmek istenen umudu yeşertmekle kalmamış, dünyada da büyük yankı uyandırmıştır. Sanatçılar, yazarlar, milletvekilleri, Alevi kurumları, Sol Parti ve halkımız Grup Yorum’u sahiplenerek grubumuza karşı yürütülen terörize etme saldırısını boşa çıkartmışlardır.
-Adalet ve İçişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı, aydınlar, CHP-HDP-TjP milletvekilleri Grup Yorum’a kefil olmuşlar konser izni alınana ve tutuklu üyeleirmiz serbest bırakılana kadar mücadele edeceklerini beyan etmişlerdir.
Bu sabah avukatlarımızla birlikte İstanbul’da üç meydan için valiliğe konser başvurusu yaptık. Ayrıca İzmir Belediyesi 3 Temmuz için açık hava fuarına konser başvurusu yapmıştır.
Bu gelişmeler üzerine ölüm orucu direnişimize ara verme kararı almış bulunmaktayız.
Helin’e ve İbrahim’e konser sözümüz var. Bu sözümüzü tutacağız.
Tüm tutsak üyelerimizi faşizmin elinden alacağız.”

NE OLMUŞTU?

Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek, maruz kaldıkları konser yasaklarının kaldırılması, kırmızı bültenle aranan üyelerinin listelerden çıkartılması ve çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskınların son bulması gibi taleplerle ölüm orucuna girmişti. Helin Bölek, 3 Nisan’da, eyleminin 288’inci gününde vefat etmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.