İBB'den mazbata günü 13 milyon liralık fatura

İBB'den mazbata günü 13 milyon liralık fatura

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını aldığı 17 Nisan'da İBB'ye internet sitesi ve içerikleri için 13 milyon 629 bin liralık fatura kesildiğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün internet sitesi ve videolarının hazırlanması için bir şirkete 13 milyon 629 bin liralık ödeme yaptığı iddia edildi. Faturanın yeni başkan Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını aldığı 17 Nisan’da kesildiği belirtildi.

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel,bugün yayınlanan yazısında İBB Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün için internet sitesi tasarımı ve içerik sağlanması işlemleri için kesilen bir faturaya yer verdi. 17 Nisan tarihli faturada, İstanbul Dijital Medya Ticaret A.Ş.’ye aynı gün 13 milyon 629 bin lira ödeme yapıldığı görülüyor. Faturadaki ödeme kalemleri şöyle:

  • Web sitelerinin video hazırlanması işi: 1 milyon 125 bin TL (75 adet-Birim fiyatı: 15 bin lira)
  • Mobil uygulama tanıtım filmi: 900 bin lira (15 adet-Birim fiyatı: 60 bin lira)
  • Grafik hazırlanma hizmeti: 750 bin lira (50 adet-Birim fiyatı: 15 bin lira)
  • Mobil uygulama geliştirme işi: 675 bin lira (9 adet-Birim fiyatı: 75 bin lira)
  • Sanal gerçeklik hazırlama hizmeti: 2 milyon 850 bin lira (3 adet-Birim fiyatı: 950 bin lira)
  • Prezzi.com aboneliği 50 kullanıcılı: 150 bin lira (1 adet)
  • LIR aboneliği (1 yıllık): 30 bin lira (1 adet)
  • Mobil uygulama bildirim yazılımı lisansı: 150 bin lira (2 adet-Birim fiyatı: 75 bin lira)
  • Dijital dergi tasarımı uygulama ve yayınlama hizmet: 600 bin lira (30 adet-Birim fiyatı: 20 bin lira)
  • İBB dijital medya bakım destek ve güncelleme işi: 4 milyon 320 bin lira (0,45 adet-Birim fiyatı: 9 milyon 600 bin lira)
  • Toplam mal ve hizmet tutarı: 11 milyon 550 bin lira
  • Vergiler dahil toplam tutar: 13 milyon 629 bin lira

Faturanın içeriği hakkında bilgi veren Ağırel, “Faturayı İstanbul Dijital Medya Ticaret A.Ş. 17 Nisan 2019 tarihinde kesmiş. Tarihe dikkat edin. Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını aldığı gün! Neden bu tarihte alelacele fatura kesiyorlar biliyor musunuz? İmamoğlu’nun “ödemeleri durdurun” talimatından sonra parayı alamayacakları için. Web sitelerinin videolarının hazırlanma işi, medya bakım destek ve güncelleme işi, grafik hazırlama gibi işlemler. Medya sektöründe olan herkes bilir. Bu işlemlerin karşılığı 13 milyon lira gibi rakam olmaz, olamaz!” ifadelerini kullandı.

İstanbul Dijital Medya Ticaret A.Ş.’nin Müdür’ü Abdurrahman Tığ’ın 24 Haziran seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu aktaran Ağırel, şöyle devam etti:

“Adaylık süreci olmayınca İstanbul Dijital Medya Ticaret A.Ş’nin başına getirildi. Odatv’de yayınlanmıştı. Şöyle ki; İBB’nin ‘İstanbul Ajansı’ adlı 15 günlük bülteni var. Gerçekte, belediyenin faaliyetlerini İstanbullulara duyurmak için hazırlanıyor. Her seçim döneminde ‘gizli propaganda’ aracına dönüşüyor. Bültenin sahibi Medya A.Ş.’nin Genel Müdürü Abdurrahman Tığ görünüyor. İBB’nin şirketi Medya A.Ş. bülteni Kalyon’a bastırıyor.”

YAZININ TAMAMI

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.