İBB'de ikinci adam Yavuz Erkut mu olacak?

İBB'de ikinci adam Yavuz Erkut mu olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, en önemli ikinci koltuk olan genel sekreterliğe, 10 yıl TÜPRAŞ'ın CEO'luğunu yapmış olan Yavuz Erkut'u getireceği öne sürüldü.

23 Haziran’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yüzde 9’luk bir oy farkıyla kazanan Ekrem İmamoğlu’nun bu hafta mazbatasını alarak göreve başlaması bekleniyor. İmamoğlu’nun belediyede oluşturacağı üst yönetim kadrolarına ilişkin kulislere isimler yansımaya da başladı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İmamoğlu için, “Duyduğum kadarı ile belediyedeki en önemli görev olan genel sekreterliğe, Tüpraş’ın eski CEO’sunu getirecekmiş. Bana doğru bir tercih gibi görünüyor. En azından mantık olarak. İstanbul’da yazılacak başarılı bir hikaye, Türkiye için de yeni ve önemli bir umut demektir. Göreceğiz” diye yazdı.

Altaylı, yazısında isim vermese de, tarif ettiği söz konusu kişi, özelleştirilmesinin ardından TÜPRAŞ’ın 2005-1015 yılları arasında 10 yıl boyunca genel müdürlüğünü yapan Yavuz Erkut. Erkut, Tüpraş’ın ardından Azeri devlet şirketi Socar’ın Türkiye Başkanlığı’na getirilmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.