Hürriyet, Faruk Bildirici'yi işten çıkardı

Hürriyet, Faruk Bildirici'yi işten çıkardı

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici'yle gazetenin yolları ayrıldı. 27 yıldır Hürriyet'te çalışan gazeteci Faruk Bildirici, 9 yıldır gazetenin okur temsilcisiydi.

Hürriyet gazetesinin Okur Temsilciliği görevini yürüten gazeteci Faruk Bildirici’nin işine bugün son verildi. Bildirici 27 senedir Hürriyet’te çalışıyordu.

Hürriyet gazetesi, Demirören Grubu’na geçmesinin ardından işten çıkarmaların ve istifaların başladığı biliniyordu.

9 yıldır Hürriyet Okur Temsilciği görevini yürüten Bildirici, okurların tepkilerini sütununda dile getirirken gazetesinin yaptığı hataları da sütununa taşıyordu. Bildirici’nin meslek ilkelerini anımsattığı bu uyarılarının, Demirören Grubu’nda rahatsızlıklara yol açtığı belirtiliyor.

‘OLAY YOK YANIT VAR!’

Bildirici, geçen pazartesi kaleme aldığı “Olay yok yanıt var” başlıklı son yazısında Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği’nin (TAYAD) Ankara’da yaptığı eylemde üniversite öğrencisi bir kadının gözaltına alındığı sırada polisin cinsel tacizine uğramasıyla ilgili saldırı karşısında Hürriyet’in tutumunu eleştirmişti. Olayın ve sonradan yaşanan gelişmelerin Hürriyet Gazetesi’nde haber olmamasına karşın sadece İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ilgili açıklamalarının haber yapılmasına karşı çıkan Bildirici, şöyle yazmıştı:

“Elbette İçişleri Bakanı ve parti sözcülerinin taciz iddiasıyla ilgili açıklamalarına gazetede yer verilmesi gerekli. Ama Bakan’ın ve politikacıların sözleri haber taşıyor ise taciz, tacize uğradığı öne sürülen genç kızın sözleri, suç duyurusu ve Ankara Emniyeti’nin konuya ilişkin açıklaması da haber değeri taşıyor demektir. Hatta asıl haber odur. Okurun olayı doğru değerlendirebilmesi için olaya ilişkin bilgilerin eksiksiz ve nesnel bir dille aktarılması gerekirdi. Unutmayalım, eksik ve tek yanlı bilgi, yanlış bilgidir.

Kuşkusuz taciz olup olmadığına yargı karar verecek. Ama şurası açık, polisin gözaltına alınan bir genç kızın kalçasına el atmaya hakkı olamaz. Genç kızın kim olduğunun ya da hangi suçlamayla gözaltına alındığının hiçbir önemi yok.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.