Hulusi Akar: Güvenli bölgede sadece Türkiye olmalı

Hulusi Akar: Güvenli bölgede sadece Türkiye olmalı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Güvenli bölgede sadece Türkiye olmalıdır" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD’nin Suriye’den çekilmesi ve Suriye oluşturulması planlanan güvenli bölgeyle ilgili açıklamalarda bulundu. “ABD’nin Suriye’den çekilmesinden sonra oluşacak boşluk, teröristler için güvenli bölge haline gelmemelidir” diyen Bakan Akar, “Güvenli bölgede sadece Türkiye olmalıdır” diye konuştu.

‘SURİYE’DEKİ BOŞLUK TERÖRİSTLER İÇİN GÜVENLİ BÖLGE OLMASIN’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Münih Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere Almanya’ya gitti. Bakan Akar; ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere savunma bakanlarının da bulunduğu IŞİD’le mücadele toplantısında konuştu.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında 3 binden fazla IŞİD üyesinin öldürüldüğünü söyleyen Akar, “ABD’nin Suriye’den çekilmesinden sonra oluşacak boşluk teröristler için güvenli bölge haline gelmemelidir” dedi.

Türkiye’de bulunan uluslararası koalisyona bağlı kuvvetlerin IŞİD’e yönelik hava harekatlarını düzenlediğini hatırlatan Akar, bunun da Türkiye’nin IŞİD’le mücadelede verdiği desteğe iyi bir örnek olduğunu belirtti.

“Fırat Kalkanı Harekatı bir NATO üyesi ülke tarafından DEAŞ’a karşı icra edilen ilk ve tek karadan yapılan harekat olma özelliğini taşımaktadır” diyen Akar, “Tüm harekat boyunca toplam 21 bin hedef ve yaklaşık 3 bin DEAŞ’lı terörist etkisi hale getirilmiştir” diye konuştu.

‘KÜRTLER BİZİM KARDEŞİMİZ’

PYD/YPG’nin Kürtleri temsil etmediğini söyleyen Hulusi Akar, “Kürtler bizim kardeşimiz. Bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Bazıları PKK’yı Kürtler olarak niteliyor. Bu son derece yanlış. DEAŞ’lı teröristlerin Müslümanları temsil etmediği gibi PKK’lı teröristler de etle tırnak gibi bir bütün olduğumuz Kürt kardeşlerimizi temsil etmemektedir. Unutulmamalıdır ki PKK, PYD, YPG aynıdır. Bu nedenle YPG terör örgütünün bölgeden çıkarılması hudutlarımızın ve halkımızın güvenliği açısından en önemli konudur” ifadelerini kullandı.

‘GÜVENLİ BÖLGENİN EMNİYETİNİ KOALİSYON TARAFINDAN SAĞLANAMAZ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’de güvenli bölge oluşturulması konusunda fikir birliğine vardığını anımsatan Bakan Akar, “Fırat’ın doğusundaki 440 kilometrelik sınır hattında oluşturulacak güvenli bölgenin emniyetinin koalisyon tarafından sağlanması uygun ve yeterli olmayacaktır. Güvenli bölgede sadece Türkiye için değil, evlerini terk etmek zorunda kalan Suriye mültecilerin vatanlarına güvenli şekilde dönmeleri için de önemlidir. Güvenli bölgede sadece Türkiye olmalıdır” dedi.

Türkiye’yi batıdan uzaklaştığı eleştirilerine değinen Akar, “Türkiye batıdan uzaklaşmadı, NATO başta olmak üzere tüm sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.