Hükümet kömür madenlerini satışa çıkarıyor

Hükümet kömür madenlerini satışa çıkarıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bu yıl en az beş kömür ve linyit madenini özelleştirmek için çalışma başlattı.

Madenler, ruhsat devri suretiyle işletme hakkının verilmesi yöntemi kullanarak ihaleye çıkarılacak

Enerji Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, Temiz Kömür Teknolojileri zirvesinde Reuters’ın sorularını yanıtlarken, bu yöntemi kullanarak yapılacak ihale ile ilk Armutçuk Alacaağzı kömür madenin satılacağını söyledi.

Dönmez’in verdiği bilgiye göre, 15-20 milyon ton rezerve sahip Armutçuk madeni haziran ayının ilk haftasında ihaleye çıkacak. Dönmez, “Bu ilk örnek olacak. Bunun ardından 136 milyon ton rezervi olan bir saha yatırıma açılacak. Bu sene en az beş sahayı ihale etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

SOMA A.Ş. İLE SÖZLEŞME FESHEDİLECEK

Armutçuk’un ardından ihaleye çıkacak ikinci sahanın şu anda Soma Kömür İşletmeleri AŞ ile sözleşme altında olduğunu kaydeden Dönmez, ancak bu sözleşmenin fesih edilerek sahanın ruhsat devri yöntemiyle ihale edileceğini belirtti.

Dönmez bu yıl ihale edilecek sahalardan üçünün Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) ait kullanılmayan sahalar olacağını belirtti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.