Hükümet heyeti Yeni Zelanda'da

Hükümet heyeti Yeni Zelanda'da

Ankara'dan yola çıkan hükümet heyeti, Yeni Zelanda'ya vardı. Heyet anma törenlerine katılacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeni Zelanda’da cuma namazı sırasında düzenlenen saldırılarda en az 50 kişinin yaşamını yitirdiği Christchurch kentine gitti. 19 saat 45 dakikalık yolculuğun ardından Christchurch Havalimanı’na inen hükümet heyeti bir dizi görüşme yapacak.

Oktay ve Çavuşoğlu ilk olarak Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters ile basına kapalı bir görüşme yaptı. Yaralı Türk vatandaşlarının son durumu ve soruşturma hakkında bilgi alınan görüşmede, saldırının bireysel olaydan ziyade örgütlü bir eylem olma ihtimalinden hareketle Türkiye’nin Yeni Zelanda’ya desteğe hazır olduğu mesajı verildi.

Görüşmede, ‘aşırı sağcı eğilimlerin arttığı, ırkçılığın ve İslam düşmanlığının körüklenmesinin üzüntü verici olduğu’ vurgulandı; ‘saldırının açıkça bir terör eylemi olduğu, bugün Müslümanlara saldıran teröristlerin yarın başka din mensuplarına yönelebileceği, terör saldırılarına karşı ortak duruş gösterilmesi gerektiği’ mesajı verildi.

Heyetin, Christchurch’te önümüzdeki günlerde düzenlenecek anma törenlerine katılacağı belirtiliyor.

YOĞUN GÜVENLİK TEDBİRİ

Hükümet heyeti için özel güvenlik tedbirleri de alındı. Havalimanından otele giden yol trafiğe kapatılırken, heyetin kalacağı otelde de güvenlik önlemleri artırıldı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.