HSK, 356 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi

HSK, 356 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi

HSK, görev değişikleriyle ilgili iki kararname yayınladı. Kararnamelerle 30'u idari yargıda olmak üzere 356 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), idari ve adli yargıda görev değişiklilerinin yer aldığı yeni kararnameler yayınladı. Adli yargıda 326, idari yargıda ise 30 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi bünyesinde yeni kurulan ve terör suçlarına bakacak iki yeni iki yeni dairenin başkanları da belli oldu. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi üyeleri Mustafa Demirel ve Zekariya Samancı yeni dairelerin başkanı olarak görevlendirildi.

2010 yılındaki KPSS sınavıyla ilgili FETÖ soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman da Ankara Bölge Adliye Mahkemesi üyesi yapıldı. Erkman, ilk derece mahkemelerde görülen örgüt davalarının temyiz incelemesini yapacak. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.