Hrant Dink davasında 4 sanığa tahliye

Hrant Dink davasında 4 sanığa tahliye

Hrant Dink Davası'nda Mahkeme 4 sanık hakkında tahliye kararı verdi. Tahliye edilen isimler tetikçi Ogün Samast'ın Türk bayrağıyla fotoğrafının çekilmesinden sorumlu oldukları gerekçesiyle yargılanıyordu.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin davanın görülmesine devam edildi. Davada aralarında Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma mensupları ve eski emniyet görevlilerinin de bulunduğu 85 sanık yargılanıyor.

Mahkeme bugünkü duruşmada tetikçi Ogün Samast’a Samsun TEM Şube Müdürlüğü’nde Türk bayraklı fotoğraf çektirilmesinden sorumlu oldukları iddia edilen dönemin Samsun jandarma görevlileri sanıklar Atilla Güçlüoğlu, Murat Bayrak, Birol Ustaoğlu ve Yüksel Avan’ın tahliyesine karar verildi. Mahkeme heyeti tahliye kararında, hükümlü sanık Ogün Samast’ın beyanlarının çelişkili olmasını gerekçe gösterdi.

ERCAN GÜN: YAPTIĞIM EN DEĞERLİ HABERLERDEN BİRİYDİ

İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, Samast’ın Türk bayraklı fotoğrafını yayınlayan ilk gazeteci olan Ercan Gün tahliye de talebinde bulundu.  Ercan Gün, şunları söyledi:
“24 yıllık gazetecilik hayatımda yüzlerce, binlerce haber yaptım. Yaptığım en değerli haberlerden biriydi. Bu kadar vahim bir konunun aydınlatılması katkıda bulunmak açısından önemliydi. Ekrem Dumanlı veya herhangi bir insan bana bu görüntüyü getirse yine yayınlarım. Usame bin Laden tarafından gelse yine yayınlarım. FETÖ bu görüntüleri çekip yollasa ben yine yayınlarım. Tanımadığım polis şefi yoktur. İyi bir gazeteci olduğum için buradayım. Tek hatam o haberi yaptıktan sonra bir daha bu dosyaya bakmadım. Ben bir gün boyunca Hülya Avşar’ın görüntüsünün peşinde koştuğumu hatırlıyorum. Ben mesleğime, aileme ve çocuğuma dönmek istiyorum.”

4 SANIĞA TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Mahkeme ara kararında, Gün’ün talebini reddederken dönemin Samsun İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Atilla Güçlüoğlu, Samsun İl Jandarma Komutanlığı Şube Müdürü Yüzbaşı Murat Bayrak, Samsun İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünde astsubay olan sanık Birol Ustaoğlu ve Samsun İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme biriminde astsubay olan Yüksel Avan’ın tahliyelerine karar verdi.

TAHLİYE’NİN GEREKÇELERİ

Heyet 4 sanık hakkındaki tahliye gerekçesini şöyle sıraladı:

-Sanıkların FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen sanık gazeteci Muhammer Ay ile iltisaklı oldukları belirtilmesine rağmen Ay’ın tutuksuz oluşu,

-Sanıkların mensubu oldukları Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) halen ihraç edilmemeleri dolayısıyla FETÖ ile bağlantılı olmadıklarının aşikar olduğu,

-Sanık Murat Bayrak’ın çektiği görüntülerin Ogün Samast’ın emniyetteki görüntüleri olduğu, cinayet öncesine ait olmadığı, bu hususun diğer sanıklarca da doğrulandığı,

-Ogün Samast’ın beyanlarının çelişkili olduğundan itibar edilemeyeceği,

-Sanık Birol Ustaoğlu’nun rütbesi gözetildiğinde sözkonusu bayraklı fotoğrafın çekilmesine resen karar veremeyeceği, üst rütbeli kişilerce kendilerine talimat verildiğinin anlaşıldığı ve sorgularının tamamlanmış olması.

DURUŞMA EKİM AYINA ERTELENDİ

Öte yandan gelecek celse sanıklar Ercan Gün, Hamza Celepoğlu, Muharrem Ay, Veysel Şahin ve Okan Şimşek’in savunmaları alınacak. Duruşma, 2-3-5 ve 6 Ekim tarihlerine bırakıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.