Hindistan'da muson bilançosu 200 ölü

Hindistan'da muson bilançosu 200 ölü

Hindistan'da muson felaketi devam diyor. Ölü sayısı 200'e ulaştı.

Hindistan’da haziran ayından beri devam eden şiddetli muson yağmurlarının yarattığı sel baskınları ve toprak kaymaları sebebiyle ölü sayısı 200’e kadar ulaştı.

SADECE BUGÜN 15 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

AFP’nin haberine göre sadece bugün şiddetli muson yağmurları sebebiyle 15 kişi hayatını kaybetti. Yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre ülkenin kuzeydoğu bölgesinde yer alan Manipur’da sekizi çocuk, dokuz kişi hayatını kaybetti. Gene kuzey tarafında Himalayaların bulunduğu bölgede yer alan Uttarakhand’da da altı kişi daha öldü. Manipur’a yakın bir bölgede yer alan Assam’da 34 kişi hayatını kaybetti, 2 bin kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı. Batı bölgesinde yer alan Maharashtra’da 62 güney uçtaki Kerala’da ise hayatını kaybedenlerin sayısı da 60 kişiyi buldu.

Reuters’ın haberine göre ise muson yağmurları, bu haftasonunda ülkenin ekonomik merkezi olan Mumbai’de hayatın felç olmasına sebep oldu. Okullar, üniversiteler tatil edildi. Tren seferleri aksadı. Muson yağmurlarının Eylül ayına kadar devam etmesi bekleniyor. Yağmurlar sebebiyle meydana gelen felaketlerde en yüksek ölüm bilançosu ise 2005 yılına ait. 2005 yılındaki muson mevsiminde Mumbai’ye 950 milimetre yağmur düşmüş, bin kişi hayatını kaybetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.