'Hesap makinesi ile gezeceğinize anayasa ile gezin'

'Hesap makinesi ile gezeceğinize anayasa ile gezin'

CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na AK Parti Sözcüsü Çelik şöyle yanıt verdi: "Sürekli biz kazandık diyorlar. O zaman bu telaşınız niye? Hesap makinesi ile gezeceğinize anayasa ile gezin."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun sayılan oylar ve ortaya çıkan sonuçları matematiksel hesaplarla anlattığı açıklamaya yanıt verdi.

Sözcü Çelik basın toplantısında, ”Bazı konuları açıklığa kavuşturmamız gerekiyor. Kasten kafa karıştırmaya dönük unsurları takip ediyoruz” dedi ve şöyle devam etti:

‘O ZAMAN BU TELAŞINIZ NE?’

“Her gün yeni bir kılıkta önümüze bir takım açıklamalar geliyor. CHP’nin İstanbul adayı hukuki ve yasal olan itiraz sürecini illegal ve temelsiz göstermeye çalıştı. ‘İtiraz sürecini küçümsemeye çalışıyorlar. AK Parti’nin kaybolmuş oyları ve diğer partilerin kaybolmuş oyları kayda geçmektedir. Demokrasinin kutsalı olan sandığa sahip çıkma mücadelesinden neden rahatsız olunuyor? Sürekli biz kazandık diyorlar. O zaman bu telaşınız niye? Niçin bu kadar yüksek bir adrenalin ile cevap verme gereği hissediyorsunuz? Eminseniz bırakacaksınız. Yargı denetimi çevresinde sayılacak ve ortaya çıkacak.”

‘BÖLECEĞİNİZ YERDE ÇARPMA YAPIYORSUNUZ’

”Hepimizi var eden zemin hukuk sayesinde var olmuyor mu? Varlığımızı borçlu olduğumuz hukuk zemini burada süreci idare etmektedir. Bir siyasetçi eğer sürece saygı göstermiyorsa sonuca da saygı göstermiyordur. Hesap makinesi ile gezeceğinize anayasa ile gezin. Yanılmayalım diye hesap makinesi ile çıkıyorsunuz ama eski zihniyetinizi devam ettirerek toplayacağınız yerde çıkarma yapıyorsunuz, böleceğiniz yerde çarpma yapıyorsunuz. Matematikten anlıyoruz diyorsunuz toplama yapılacak yerde çıkarma yaparsanız bölme yapacağınız yerde çarpma yaparsanız bu nasıl matematiktir, onun izahı söz konusu değil. Kürsüye çıkarken anayasa ile çıkmanızda, kürsüde konuşurken de anayasanın 138. maddesinin önünüzde olmasında fayda var.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.