HDP'ye bayram ziyaretleri

HDP'ye bayram ziyaretleri

Bayramın ikinci gününde siyasi partiler arası bayramlaşmanın bir durağı da HDP’ydi. HDP’yi sırasıyla CHP, DSP ve SP yöneticileri ziyaret etti.

Bayramlaşma ziyaretine gelen siyasi parti heyetlerini HDP MYK üyesi ve Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ile PM üyeleri Leman Kiraz ve Kemal Bülbül karşıladı.

CHP ZİYARETİ

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, MYK üyesi Suzan Şahin Dudu ve Gençlik Kolları Başkanı Kemal Güneri’nin yer aldığı CHP heyeti ile bayramlaşmada CHP’nin adalet yürüyüşü de gündeme geldi. CHP heyeti adına Sındır, HDP heyeti adına da Erdoğmuş’un söz aldığı görüşmede şu ifadeler kullanıldı:

Nimetullah Erdoğmuş: Bu önemli günde bayramlaşmak önemli bir vesiledir. Toplumsal sorunlarımızın, krize ve kaosa dönüştüğü bu zaman diliminde toplumun gözü kulağı siyasi partilerde. Siyasetin rotasını ören bu yasal okullarda böyle bir dönemde bir arada olmak çok önemlidir.

Partinizin fiilen başlattığı bir hat var. Bunu izliyoruz, destekliyoruz. Çünkü kaos ve krizler, içerisinde kendi fırsatlarını da barındırırlar. Önemli olan bu fırsatların zamanlamasını, dayanışmasını pekiştirmektir.

Bu ülkenin bir tahakküm sorunu var. Kendini ifade etme, eşit bir şekilde imkanlardan yararlanma mahrumiyeti var. İktidarın da belli bir amentüsü var. Son zamanlarda bu amentü Rabia işareti olarak geliştiriliyor. Bunun toplumdaki yansıması çok daha ayrıştırıcı ve gerginleştirici olabilir. Umarım bu bayram bu gerginliklerin de ortadan kalkmasına vesile olur.

hdp---chp-2.jpg

Kamil Okyay Sındır: Genel Başkanımızın selam ve sevgilerini getirdik. Bayramlar sevginin, barışın ve adaletin öne çıkarıldığı ve bir arada yaşamı geliştiren günlerdir. Bunu bayram sonrasında da büyütmemiz gerekir. Ancak ne yazık ki milli iradeyi temsil ettiği halde burada aramızda olmayan, tutuklu yargılanan başta eş genel başkanlar olmak üzere milletvekilleri var. Onlara da sevgi ve selamlarımızı iletmek isteriz.

2010’da başlayan yargının siyasallaştığı süreci hep beraber yaşıyoruz. Maalesef yargı iktidarın tahakkümü altına girmiş durumda. Adaletin erozyona uğradığını düşünüyoruz. Ülkemizde adaleti yeniden yüceltebilmek, herkese adaletin sağlandığı ve herkesin güven içerisinde yaşadığı bir Türkiye’ye özlem duyuyoruz. Biz de sadece adalet isteyen genel başkanımızın arkasından yürüyoruz.

Başta tutuklu eş genel başkanlar olmak üzere tüm HDP milletvekillerini ve tüm HDP örgütlerine iyi dileklerimizi, özgür, insanca yaşam dileklerimizi iletiyoruz. Sizleri de aramızda görmek isteriz. Bu mesele adalet isteyen herkesin meselesidir.

Nimetullah Erdoğmuş: Biz de aramızda iki bakanımız ve milletvekillerimizle aylar önce Cizre’ye çözüm için yürüdük. Ancak o günlerde her türlü engelleme ile karşılaştık. Polisler bizleri muhatap bile almıyordu. Yürüyüşümüzü dağlardan alternatif yolları deneyerek sürdürmek zorunda kalmıştık.

Umarız başlattığınız yürüyüş toplumsal farklılıkların demokrasi paydasında buluşacağı bir takım imkanlara yol açar.

DSP ZİYARETİ

HDP’yi ziyaret eden ikinci parti ise DSP oldu. DSP heyetinde Genel Başkan Yardımcısı İhsan Feyzibeyoğlu ile PM üyeleri Nursel Kızılırmak ve Hikmet Aydemir yer aldı. HDP heyeti adına Erdoğmuş, DSP heyeti adına Feyzibeyoğlu söz alırken şu ifadeler kullanıldı.

Nimetullah Erdoğmuş: Bu kutsal bayramda partimizi ziyaret etmeniz bizim için onurdur. Partinizin iktidar olmaktan kaynaklı kazanımları var ve bu kökler halen yerinde duruyor. Bu dönem DSP’nin katkıları görünür kılınmasa da partinin yakın dönemdeki mirası ayrıca gelecekle ile ilgili katkıları çok olacaktır. Bu tür dönemlerde sorunların birlikte hızlı bir şekilde çözümü ihtiyacı vardır.

Mevcut iktidar ülkenin sorunlarını çözmeye geldi ama sorun olmaya başladı. Dini terminoloji de musibette, zahmette rahmet vardır denir. Bu ülkenin müthiş bir zenginliği var. İktidar bunu köreltiyor. Bu tabiata ters. Üzerimize düşeni yaparsak ülkenin kurtuluşu yakın.

hdp---dsp.jpg

İhsan Feyzibeyoğlu: Partimizin isminin içindeki ‘demokratik’ ve ‘sol’ sözcüklerinin önemi büyüktür. Demokrasiye olan inancı yükseltmek gerekiyor. Demokrasi hiçbir zaman bütün partilerin temsil edildiği bir parlamentoya dönüşmedi. Bunun sağlanması için tartışmak ve ileride bunu hayata geçirebilmenin koşullarını yaratmak gerekiyor.

SAADET PARTİSİ ZİYARETİ

HDP’ye bayram ziyaretinde bulunan Saadet Partisi heyetinde Genel Başkan Yardımcıları Atik Ağdağ ve Fatih Beyazıt yer aldı. Heyetler adına Nimetullah Erdoğmuş ve Atik Ağdağ söz aldı ve şu ifadeleri kullandı.

Nimetullah Erdoğmuş: Erbakan Hoca’nın bıraktığı önemli bir miras var ama bu miras bazen görünür olmuyor bazen de miras yediler tarafından tahribata uğratılıyor. Saadet Partisi’nden o mirasın hoyratça savrulmasını önlemesini bekliyoruz.

Saadet Partisi kimliğini, omurgasını muhafaza ediyor. Diyarbakır’da AKP sizin tarlalarınızda. Erbakan hocanın her zaman bölgede karşılığı vardır ve şu anda iktidar partisi o tarlaları yağmalamış durumda. İnşallah Saadet Partisi, yakın zamanda bir takım hamleler yapar.

Atik Ağdağ: Bölgemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Nerede bir kan, zulüm varsa bu İslam coğrafyasındadır. Bunun boyutu var; emperyalist ülkelerin emelleri var. Ayrıca bu emellere hizmet eden zihniyetler var. Hiçbir tabu gözetilmeden sıhhatli bir zeminde meseleleri masaya yatırıp müzakere yapmak gerekiyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.