HDP’nin Meclis rekortmenleri: Beştaş ve Tan

HDP’nin Meclis rekortmenleri: Beştaş ve Tan

HDP Meclis grubu çalışma raporuna göre 2 yılda 5 binin üzerinde soru önergesi verildi.

HDP’nin 3. Olağan Kongre Faaliyet Raporu içinde Meclis grubunun 2 yıllık çalışmaları da yer aldı. Meclis’in 3. büyük grubu HDP’nin Meclis çalışmalarında soru önergesi rekorunu Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, araştırma önergesi rekorunu Meral Danış Beştaş kırdı.

Son 1 yılda 7 milletvekili düşürülen HDP’nin Meclis Grubu Faaliyet raporuna göre 24 Ocak 2016 tarihinden 31 Aralık 2017 tarihine kadar geçen yaklaşık 2 yılda Meclis Başkanlığına 4 bin 364 soru önergesi verildi.

EN ÇOK SORU ÖNERGESİ ALTAN TAN’IN

Soru önergesi sayısında 440 öneregeyle Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ilk sırada yer alırken, Tan’ı 376 soru önergesiyle Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, 232 soru önergesiyle Aycan İrmez izledi.

EN ÇOK SORU İÇİŞLERİ BAKANINA

Soru önergelerinin bakanlıklara göre dağılımına bakıldığında ilk sırada 1001 soru önergesiyle İçişleri Bakanlığı yer aldı. İçişleri Bakanlığı’nı 907 soru önergesiyle Başbakan, 672 soru önergesi ile Adalet Bakanlığı izledi. En az soru önergeleri Başbakan Yardımcılıkları ve AB Bakanlığı çalışma alanları için verildi.

ARAŞTIRMA’DA BEŞTAŞ FARK ATTI

Son 2 yılda HDP milletvekilleri Meclis Başkanlığı’na 538 Meclis araştırma önergesi sundu. Meclis Başkanlığına sunulan araştırma önergelerinin ilk imza sahipleri sıralandığında Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş 56 önergeyle 1. sırada, tutuklu bulunan Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken 2. sırada, Diyarbakır Milletvekili Altan Tan 3. sırada yer aldı.

4 ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULDU

HDP’nin Cizre’deki sokağa çıkma yasaklarından Ankara Gar saldırısına, çocuk işçiliğinden OHAL’deki hak ihallerine dönük verdiği 538 araştırma önergesinden 3’ü için komisyon kuruldu. Bunlar diğer 3 partinin de destek verdiği çocuklara yönelik istismar, uyuşturucu kullanımı ve üzüm konuları oldu.

11 GENSORU, 119 KANUN TEKLİFİ

HDP grubu 2 yıllık Yasama çalışmaları kapsamında 11 bakan hakkında gensoru verdi. HDP grubu tarafından Meclis Başkanlığına sunulan kanun teklifi sayısı ise 119 oldu. Bu kanun tekliflerinin ilk imzalarına bakıldığında Beştaş 30 kanun teklifi ile ilk sırada, HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan 14 kanun teklifi ile 2. sırada yer aldı.

Nergis Demirkaya / Duvar

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.