HDP'nin deprem yardımına engel

HDP'nin deprem yardımına engel

HDP'li belediyelerin depremin vurduğu Başkale'nin dört mahallesine ulaştırmak istediği yardım kamyonları jandarma ve polis tarafından durduruldu.

İran’ın Hoy kentinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremde büyük zarar gören Başkale ilçesine bağlı dört mahalleye ulaştırılmak istenen yardımlar jandarma ve polis tarafından durduruldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Hakların Demokratik Kongresi (HDK) ve Demokratik Bölgeler Partisi’nden (DBP) yöneticilerin bulunduğu heyet, Albayrak Jandarma Karakolu’nun bulunduğu noktada durduruldu.

Jandarma ve polis, kuru gıda, çocuk bezi ve branda yüklü 4 kamyonun geçişine izin vermedi. Jandarma ve polis, yardımın AFAD eliyle dağıtıldığını, mevcut malzemenin koordinasyona teslim edilmeden mahallelere girişine izin verilmeyeceğini bildirdi.

Yaşanan tartışmadan bir uzlaşma çıkmayınca 150 kişilik heyet, yaşananları protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Açıklama yapan HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, bu uygulamayı asla kabul etmeyeceklerini söyledi. HDP’li tüm belediyelerin topladıkları yardımları depremzedelere ulaştırmak istediklerini; ancak buna izin verilmediğini söyleyen Sarısaç, “Şuan sahadan aldığımız bilgiye göre halkımıza gerekli yardımlar yapılmamıştır. Biz de kendi çabalarımızla yardım götürmeye çalışıyoruz. Ama yardımlarımız burada engelleniyor. Türkiye’nin hiçbir anayasa ve yasasında böyle bir yasak yok. Ancak AKP dışında duran herkesin halkla bir araya gelmemesi, birlikte görünmemesi için çaba gösteriyor” dedi.

Basın açıklamasının ardından yardım konvoyu Van’ tekrar geri gönderilirken, heyet ise depremzedelerle buluşmak üzere yola çıktı. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum