'HDP'nin başarısı kadınların başarısıdır'

'HDP'nin başarısı kadınların başarısıdır'

7 Haziran'da HDP'nin tarihi zaferini değerlendiren İzmir Barış Anneleri Meclisi üyeleri, HDP'nin 7 Haziran'daki başarısının 100 yıllık bir zafer olduğuna dikkat çekti.

İZMİR - Toplumsal yelpazede en geniş birlikteliği yakalayarak seçime giren HDP, halkların yeni yaşam çağrısına verdiği destek sonucu seçimden başarı ile çıktı. HDP'nin 12 Eylül askeri darbenin bir ürünü olan anti demokratik seçim barajını yıkmasıyla birlikte toplumun birçok kesimi Meclis'te temsil edilecek. HDP'nin bu başarıyı yakalaması toplumun tüm kesimlerin seçim boyunca verdiği büyük mücadele ile gelinirken, HDP'nin zaferle çıkmasından en büyük pay ise kadınlarda. İzmir Barış Anneleri Meclisi üyeleri, HDP'nin 7 Haziran'daki başarısının 100 yıllık bir zafer olduğunu söyledi. HDP'nin zaferi ile demokratik bir ortamın sağlandığını ve barışın yeniden tesis edilmesi için tarihi bir fırsat ortaya çıktığını belirten meclis üyelerinden Medine Kaymaz, HDP'nin zaferinin Türkiye halklarının zaferi olduğuna vurgu yaptı. Seçim süreci boyunca HDP'ye yüzlerce saldırının gerçekleştirildiğini hatırlatan Kaymaz, HDP'nin anti demokratik bir uygulama olan yüzde 10 barajını geçmesini hazmedemeyen kesimlerin HDP'yi karalamak için harekete geçtiğini aktardı. 
'Kadınların mücadelesi ile gelişti'

Behiye Yalçın ise Parlamentoya en çok HDP'nin kadın milletvekili gönderdiğini belirterek, "Tarih boyunca meclise bu kadar kadın milletvekili gönderen parti olmadı. Bu da biz kadınların uzun yıllar mücadelesi ile gerçekleşti" diye konuştu. Barış annesi Esma Ergin ise, "HDP'yi var eden önder Apo'ya selamlarımızı söylüyoruz. HDP'nin başarısın onun başarısıdır. O bu yeni yaşamı önümüze koydu" dedi.

Başta Kürt kadınları olmak üzere Türkiye'de yaşayan kadınların büyük bedeller ödeyerek bu günlere geldiğini aktaran Ergin, "HDP'nin başarısı öz itibarıyla kadınların başarıdır" dedi. Kadınlar olarak bu topraklara barışın gelmesi için mücadeleyi yükselteceklerini dile getiren Ergin, "Artık annelerin ağlamaması için tüm kadınlar ele ele vermelidir. HDP'nin çatısı altında her kadim halktan yurttaşlar var. Mücadeleyi böyle kazandılar. Bizde HDP'nin bu mücadelesini zaferle, barışla, kardeşlik ve demokrasi ile sonuçlandıralım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.