HDP'nin Akdeniz adayı Reşat Aşan oldu

HDP'nin Akdeniz adayı Reşat Aşan oldu

HDP, Mersin Akdeniz'de adaylığı kabul edilmeyen Aleddin Erdoğan'ın yerine yeni adayını duyurdu. Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Adayı Reşat Aşan oldu.

HDP Mersin İl Örgütü, kayyım atanan Akdeniz Belediyesi için aday gösterilen Aleddin Erdoğan’ın adaylığının İl ve ilçe Seçim Kurulu tarafından düşürülmesin ardından bugün il binalarında yaptıkları basın açıklamasıyla yeni adayını açıkladı. Yapılan açıklamaya, HDP Akdeniz Belediyesi Eş Başkan adayı Emine Şilan Yüksekkaya ve adaylığı reddedilen Aleddin Erdoğan’ın yanı sıra HDP il ve ilçe yöneticileri ve birçok sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

YENİ ADAY REŞAT AŞAN OLDU

HDP Mersin İl Eş Başkanı Mustafa Işık, Aleddin Erdoğan’ın yerine yeni adayın Reşat Aşan olduğunu duyurdu. Hiçbir baskının kendilerini Akdeniz Belediyesi’ni geri almaktan alıkoyamayacaklarını belirten Işık, “Hangi engellemeler olursa olsun hakkımız olanı geri alacağız” dedi. Erdoğan’ın yerine Reşat Aşan’ı aday gösterdiklerini duyuran Işık, yeni eş başkan adayları olan Emine Şilan Yüksekkaya ve Reşat Aşan’la yollarına devam edeceklerini söyledi.

’31 MART’TA HALKIMIZLA BİRLİKTE CEVAP VERECEĞİZ’

Ardından söz alan yeni aday Aşan, Aleddin Erdoğan’ın adaylığının reddedilmesini kınayarak, “Ağır bedellerle demokrasi mücadelesi veren Aleddin Erdoğan hocamız için verilen bu karar kendisi için bir onur nişanesidir. Bu antidemokratik zihniyet dünyada hayranlık uyandıran mücadelemizi asla engelleyemeyecektir. Bu iktidar cezalandırdıkça bizler büyüyecek, onlar ise mutlaka bir gün utançla anılacaklardır. Yurttaşlarımız, iradelerinin gasp edilmesine karşı 31 Mart’ta müthiş bir cevap verecektir. Özgür, eşit, demokratik, adil, barış içinde, sömürünün ve ekolojik talanın olmadığı bir toplumda, kendi kaderimiz üzerinde söz sahibi olarak, kendi kimliğimizle, inancımızla yaşamak için kayyım gidecek diyoruz” diye konuştu.

REŞAT AŞAN KİMDİR

1987 Şırnak Beytüşşebap doğumlu olan Aşan, orta ve lise öğretimini Mersin’de tamamladı. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi lisans öğrenimini tamamladı. 2014 ila 2016 yılları arasında Akdeniz Göç-Der’de yönetim kurulu başkanlığı yaptı. Başkanlık yaptığı dönemde zorla yerinden edinme ile ilgili saha araştırmaları ve raporların hazırlanmasında görev aldı. 24 Haziran Genel Seçimleri’nde ise Mersin 13’üncü sıra milletvekili adayı oldu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.