HDP’lilere ‘battaniye’ soruşturması: Nereye götürdünüz, talimatı kimden aldınız?

HDP’lilere ‘battaniye’ soruşturması: Nereye götürdünüz, talimatı kimden aldınız?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl binasından kuru temizlemeye götürülürken ailelerin tepkisine neden olan battaniyelere ilişkin soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır'da HDP il binası önünde çocuklarının kaçırıldığı iddiası ile annelerin eyleminin sürdüğü 16 Eylül'de aileler, HDP’li milletvekilleri ve yöneticilerin parti binasında başlattıkları açlık grevi döneminde üzerine oturmak için yere serdikleri battaniyeleri kuru temizlemeye göndermek için binadan çıkarıldığı sırada partililere tepki gösterdi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre HDP önünde bekleyen aileler, “Çocuklarımız o battaniyelerde yatırıldı” diyerek battaniyelerin yüklendiği araca engel oldu. Olayla ilgili HDP yöneticisi ve bir kuru temizleme çalışanı bugün (25 Eylül) Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne ifadeye çağrıldı.

“Battaniyeleri çıkarma talimatını kimden aldınız?"

Bunun üzerine TEM Şube’ye giden HDP Bağlar İlçe Eş Başkanı Mehmet AtlıhanYusuf Ziya Yavuz ve ismi öğrenilemeyen kuru temizleme çalışanının ifadesi alındı. 3 kişiye, “Battaniyeleri çıkarma talimatını kimden aldınız?", "Battaniyeleri nereye götürdünüz?", "Ne için kullandınız?” gibi sorular yöneltildiği öğrenildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.