HDP'li Zeydan: Hükümetin Yüksekova'da ne yapacağı konusunda kafası karışık

HDP'li Zeydan: Hükümetin Yüksekova'da ne yapacağı konusunda kafası karışık

İki aydır yasağın kaldırıldığı Yüksekova'da bir yandan yıkım sürerken, diğer yandan vatandaşların mağduriyeti devam ediyor. 5 bini aşkın evin kullanılamaz hale geldiği ilçede 35 bine yakın kişi evsiz kaldı.

YÜKSEKOVA - Yasağın başladığı günden bugüne Yüksekova'da bulunan ve vatandaşların sorunları ile yakından ilgilenen HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ve Yüksekova Belediye Eşbaşkan Vekili Adile Kozay, ilçenin son durumu üzerine değerlendirmelerde bulundu.

HDP'li Abdullah Zeydan yasağın iki aydır kaldırıldığı ilçede halkın mağduriyetinin devam ettiğini söyledi. Yüksekova'da 8 bine yakın evin hasarlı olduğunu anlatan Zeydan, en temel sorunların başında barınma sorunu geldiğine dikkat çekti ve halkın mağduriyetinin giderilmesi için adım atılması gerektiği uyarısı yaptı.

Hükümetin ilçede ne yapacağı konusunda kafasının karışık olduğunu anlatan Zeydan, halkın uğradığı zararın bir an önce karşılanması gerektiğini söyledi.

Yüksekova Belediyesi Eş Başkanvekili Adile Kozay ise belediye olarak, yasağın kaldırıldığı ilk günden beri  halkın mağdur olmaması için ellerinden gelen yardımı yaptıklarını söyledi.

Yüksekova'nın mevsim koşullarına dikkat çeken Kozay," İş sezonunun bitimine iki ay gibi kısa bir süre kaldı. Çeşitli engeller ile karşılaştık. Zaman zaman engeller ile karşılaşıyoruz. Araçlarımız eskortsuz çıkmıyor. Bu engeller nedeniyle çalışmalarımız aksıyor" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.