HDP'li Saruhan Oluç: Bu ceza hukuki değildir, siyasidir

HDP'li Saruhan Oluç: Bu ceza hukuki değildir, siyasidir

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, Demirtaş ve Önder hakkında verilen hapis cezalarının hukuka aykırı olduğunu belirtti.

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, partinin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve önceki dönem milletvekili Sırrı Süreyya Önder’e verilen hapis cezasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HDP milletvekillerinin katılımıyla HDP Genel Merkezi’nde açıklama yapan Oluç “Davanın açılması da, bugün açıklanan karar da hukuki değil tamamen siyasidir. Bu karar, hükümetin barış karşıtı, savaşta ısrar eden politikalarının açık bir göstergesidir. Cezalandırılan, Demirtaş ve Önder şahsında Türkiye halklarının çözüm ve barış umududur. İktidar bu kararla toplumun barış arayışını ve umudunu yıkmayı, ortadan kaldırmayı hedefliyor. Aynı zamanda Meclis’ten çıkarılan ve çözüm sürecinin aktörlerine güvence veren “çözüm ve müzakere çerçeve yasasını” da çiğniyor. Böylelikle AKP ve yöneticileri asla güvenilmez bir topluluk olduklarını bir kez daha ortaya koydular” dedi.

‘KARAR EVRENSEL İLKELERE AYKIRI’ 

“Karar hukuka, yasalara ve evrensel ilkelere de aykırıdır. İnsanlar ölmesin diye gösterilen siyasi çaba ve yapılan çalışmaları cezalandırmak aynı zamanda gayri ahlakidir. Kararla, yargının taraflı ve iktidara bağımlı olduğu açıkça bir kez daha teyit edilmiştir. Heyet, duruşmalardaki ve savunmalar esnasındaki tutumları ile adil ve tarafsız olmadığını açıkça göstermiştir” vurgusunda bulunan Oluç sözlerini, “Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder, o mahkemede bir an bile boyun eğmemişler, fikirlerinden vazgeçmemişler, görüşlerini açıklamaktan imtina etmemişlerdir. Her ikisinin de onurlu ve kararlı duruşlarını ceza vererek değiştirebileceklerini düşünenler çok yanılıyorlar. HDP’yi tasfiye etme uygulamaları karşısında hiçbir üyemiz, parti yöneticimiz ve milletvekilimiz boyun eğmemiş, onurlu ve dik duruşlarını bozmamıştır. Bundan sonra da böyle olacaktır” diyerek bitirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.