HDP’li kadınlardan 8 Mart’a çağrı

HDP’li kadınlardan 8 Mart’a çağrı

HDP Kadıköy Kadın Koordinasyonu, “dünyanın erkek haline karşı kadın yüzünü göstermek” amacıyla tüm kadınlara 8 Mart günü sokağa çıkma çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadıköy Kadın Koordinasyonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınları alanlara çıkmaya çağırdı.

HDP Kadıköy ilçe binası önünde bir araya gelen kadınlar, “Tacize, Tecavüze, Egemen Erkek Sömürüye İsyandayız, Yaşam Hakkımızı Alacağız” pankartını açarak “kadınlar yürüyor, direniş büyüyor”, “kimsenin namusu olmayacağız”, “her yer 8 Mart, her yer direniş” sloganları attı.

‘Dünyanın erkek haline karşı kadın yüzü’

Burada kadınlar adına açıklamayı HDP ilçe yöneticisi Tülay Taşyar yaptı.

8 Mart günü kadınların farklılıklarıyla yan yana durarak, başka bir dünyaya duydukları özlemi haykıracakları belirtilen açıklamada şunlar ifade edildi:

“O gün malumu daha yüksek sesle söyleyeceğiz.

“O gün sesimizi ulaşacağı her yere duyuracağız.

“O gün değişim umudunun ucundan tutmak için yine harekete geçeceğiz.

“O gün dünyanın erkek haline karşı kadın yüzünü göstereceğiz.

Çağrı

“Kadın demekten imtina eden kadının varoluşunu sadece aileye bağlayan bizleri eve kapatmak isteyen zihniyete ve yasalara hayır demek için meydanlarda olacağız.

“Kararlıyız, ısrarlıyız, isyandayız, kurtuluşumuz ve özgürlüğümüz için tüm kadınları ve transları 8 Mart’ta erkek şiddetine, cinsiyetçiliğe, heteroseksizme, kapitalizme, militarizme, emperyalizme ve savaşa karşı çıkmaya alanlara çağırıyoruz.”

Açıklamanın ardından kadınlar Kadıköy sokaklarında yürüyüş yaparak 8 Mart çağrısı bildirilerini dağıttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.