HDP’li gençler fidan dikti

HDP’li gençler fidan dikti

HDP Antalya Gençlik Meclisi, doğa tahribatına dikkat çekmek amacıyla fidan dikti.

ANTALYA - HDP Antalya Gençlik Meclisi doğanın talanına dikkat çekmek amacı ile Cumhuriyet alanında fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe HDP Antalya Milletvekili Adayı Saruhan Oluç, HDP yöneticileri ve çok sayıda genç katıldı. Etkinlikte konuşan HDK Ekoloji Meclisi üyesi Ceren Toprak, doğayı doğal varlıkları sömürülmesine, yaşam alanlarının yok edilmesine karşı, doğanın insanların, hayvanların ve tüm canlıların yaşam haklarının güvence altına alınmasının mücadelesini verdiklerini söyledi. Kentlerin doğasızlaştırılmasına, kentleri yağmalayan kentsel dönüşüm projelerine; tarihi ve kültürel varlıkların, kamusal alanların gasp edilmesine karşı mücadelelerini parti olarak sürdüreceklerini vurgulayan Toprak, “Bu gaye ile nükleersiz gelecekler için doğanın tahribatına karşı fidan dikiyoruz” dedi.

‘Hükümettin ülkede nükleer enerji santrali kurması bizi tedirgin ediyor’

Saruhan Oluç ise nükleer enerjinin zararlarına dikkat çekerek, “Nükleer enerjinin üretildiği santrallerdeki atıkların tehlikesi binlerce yıl boyunca topraktan geçmiyor ve bu atıklar güvenli bir şekilde depolanmıyor. Geçtiğimiz günlerde ülke çapında yaşanan elektrik kesintisinin nedenini açıklamada aciz olan bir hükümetin ülkede nükleer enerji santrali kurması bizi tedirgin ediyor. Biz Halkların Demokratik Partisi olarak alternatif yenilenebilir enerji elde etme politikamızı anlatmaya ve uygulama gayretinde olacağız” dedi. 

Konuşmaların ardından onlarca fidan dikildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.