HDP’li Dede, Hakkari’deki covid-19 vakalarını Bakan Koca’ya sordu

HDP’li Dede, Hakkari’deki covid-19 vakalarını Bakan Koca’ya sordu

HDP Hakkari Milletvekili Dr. Sait Dede, Hakkari genelinde yaşanan covid-19 vakalarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

HDP Hakkari Milletvekili Dr. Sait Dede, TBMM Genel Kurulu’na sunduğu soru önergesinde Hakkari ve ilçelerinde yaşanan koronavirüs vakalarına yer verdi.

Bölgede yaşanan salgın ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sorular yönelten Dede, hastanelerin yetersiz kaldığını söyledi.

Hastanede tedavi görmesi gereken covid-19 pozitif hastaların evlerine gönderildiğini ifade eden Dede, “Yine covid-19 pozitif semptomları gösteren yurttaşlara test yapılmamakta ve karantina kuralları uygulanmamaktadır. Başta diyaliz hastaları olmak üzere tedavi görmesi gereken birçok kronik hastanın farklı bir pandemi hastanesi olmamasından dolayı tedavisi aksamaktadır” dedi.

HDP’li Dede, şu soruları sordu:

1- Önergeye cevap verildiği tarih itibariyle Hakkari ve ilçelerinde kaç covid-19 pozitif vaka bulunmaktadır?

2- Hakkari ve ilçelerinde yapılan covid-19 test sayısı kaçtır?

3- Hakkari ve ilçelerinde covid-19 kayanaklı kaç vefat gerçekleşmiştir? Kaç hasta Covid-19 testi negatife evrilip ikinci bir komplikasyonla yaşamını yitirmiştir?

4- Uluslararası sağlık kuruluşlarının açıklamaları 2020 yılı ekim ve kasım aylarında covid-19 pandemisinin ikinci dalgasının yaşanacağını yönündedir. Henüz birinci dalga atlatılmamışken kış koşullarının sert geçtiği Hakkari’de yaşanacak olan ikinci dalga için Bakanlığınızın bir çalışması bulunmakta mıdır?

5- Hakkari, Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli Devlet Hastanelerinin salgınla mücadele için teknik ekipman ve personel yönünden yetersizliği konusunda tarafınıza iletilen talep ve şikayetler nelerdir?

6- Esendere Gümrük Kapısı’nda kurulan sahra hastanesi salgınla mücadele alt yapısına sahip midir? Yeterli personel ve ekipman bulunmakta mıdır?

7- Sınır bölgesinde yer alan Derecik ilçesinde hastane bulunmamaktadır. Derecik ilçesinde yapımı devam eden hastane ne zaman faaliyete geçecektir? İlgili hastanenin faaliyete geçmesinin gecikmesi halinde Derecik ilçesinde sahra hastanesi kurulması planlanmakta mıdır?

8- Hasta yakınlarının antikor tedavisi için kan aramaları hususunda bakanlığınızın bir çalışması olacak mıdır?

9- İl Hıfzısıhha Kurulu, İl Sağlık Müdürlüğü ve yetkili İdari ve Mülki kurumların başta tabip odaları olmak üzere; Sağlık Emekçileri Sendikası ve diğer sendikalar ile günlük vaka sayısı, ölüm sayısı ve test sayısı paylaşmamasının gerekçeleri nelerdir?

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum