HDP'li Dede: Bu halk sizi asla temsilci olarak görmüyor

HDP'li Dede: Bu halk sizi asla temsilci olarak görmüyor

Yüksekova Belediye Eş Başkanlarının tutuklanıp yerlerine kayyum atanmasına tepki gösteren HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, "Bu halk sizi asla temsilci olarak görmüyor. Bu halkın temsilcileri Cihan Karaman, Remziye Yaşar ve İrfan Sarı’dır." dedi.

Hakkari, Yüksekova ve Mardin'in Nusaybin belediyelerinin eşbaşkanlarının tutuklanması ve yerlerine kayyum atanmasına ilişkin Yüksekova'da basın açıklaması yapıldı.

HDP ilçe binasında yapılan açıklamaya; HDP Hakkari Milletvekili Dr. Sait Dede, Yüksekova Belediyesi meclis üyeleri, HDP Yüksekova İlçe Eş Başkanları ve partililer katıldı.

Açıklamada konuşan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, eş başkanların tutuklama kararının önceden belli olduğunu savundu.

'İçişleri Bakanlığı kararı çoktan vermişti'

Eş Başkanların gayri hukuki bir şekilde gözaltına alındıklarını ifade eden Dede, "Halkın seçtiği eş başkanlarımız, sabaha karşı evlerine yapılan baskınla, yüz üstü yatırılarak gözaltına alındılar. AKP yönetimi 4 yıldır ülkeyi darbe yönetimi ile yönetiyor. Bu partinin üyesi olan binlerce kişiyi gözaltına aldılar. AKP-MHP ittifakı yerel seçimlerde istediğini alamayınca HDP’nin üzerine gelmeye başladı. Önce üç büyükşehir belediyemize, daha sonra Karayazı ve Kulp’a, en son olarak da Nusaybin, Hakkâri ile Yüksekova’ya kayyumu atadılar. Belediye eş başkanlarımızı tutukladılar. Tutuklanma gerekçeler gizli ya da açık tanık ifadeleri ve sosyal medya paylaşımları olarak belirttiler. Daha mahkeme başlamadan önce Yüksekova ve Hakkâri abluka altına alınmıştı, adliyeler ablukaya alınmıştı. Yani kararın önceden talimatla verildiği çok açıktı. Sadece bir tiyatro oyunu oynanması ve bir kılıfa sokulması gerekiyordu. Remziye Yaşar, daha önce tutuklandığı ve tahliye edildiği davadan tekrar tutuklama aldı. Avukatlar da yargıçlar da hiçbir müdahale edemedi çünkü kararı İçişleri Bakanlığı çoktan vermiş." dedi.

basliksiz-2-005.jpg

'Bu halk sizi asla temsilci olarak görmüyor'

Yüksekova Belediyesi'nin borçlu olduğu halde hiçbir ihale alamayacak durumda olduğunu söyleyen Dede, "İçişleri Bakanlığı’nın iddialarında bazı ihalelerin büyük mevlayla verildiği yönde. Siz zaten kayyum döneminde belediyeyi o kadar borçlandırdınız ki, ne ihalesinden bahsediyorsunuz? Maaşlar bile ödenmiyor. 680 Milyon TL borç bıraktınız bu halkın sırtına. Bu halk sizin zorbanızın önünde daha önce diz çökmedi ki bugün çöksün. Belediyelere kayyum atayarak bu halkın iradesini kıramazsınız. Biz daha önce de kayyumlarınızı gördük, belediye binasını bir karakola çevirmiştiniz. Bu halk sizi asla temsilci olarak görmüyor. Bu halkın temsilcileri Cihan Karaman, Remziye Yaşar ve İrfan Sarı’dır. Bugün değil yarın bu hükümet mutlaka gidecektir. O yüzden AKP’nin dalkavukçularına, kayyım sevicilerine de sesleniyorum. Bu hükümete güvenmeyin. Sizler de halkınızın yanında yer alın. Yoksa sizin de zerre kadar bu halkta karşılığınız, bir meşruluğunuz olmayacaktır. Bu halk bu yolda binlerce bedel ödedi, binlerce evladını yitirdi. Size diz çökmez." diye konuştu.

Ardından konuşan Yüksekova Belediye Başkan yardımcısı Yüksel Yılmaz ise, "Biz seçimlerden sonra belediye yönetimini devralınca 689 Milyon TL borçla bir enkazı devraldık. Belediye eş başkanları ve belediye meclis üyeleri olarak bizlere gelen hiçbir vatandaşımızı geri çevirmedik. Onlara elimizden geldiğince yardım etmeye çalıştık. Bugün sırf kayyıma zemin hazırlamak için asılsız iddialarla eş başkanlarımız tutuklanmıştır. Bizler korkmuyoruz, çünkü biz haklıyız, çünkü biz desteğimizi halkımızdan alıyoruz. Biz sonuna kadar irademize sahip çıkacağız ve sonuna kadar eş başkanlarımızın yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.