HDP'li Bilgen: Bu karar çözüm arayışını cezalandırmaktır

HDP'li Bilgen: Bu karar çözüm arayışını cezalandırmaktır

HDP) Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Demirtaş ve Önder'e verilen cezalara ilişkin konuştu. Bilgen, "Bu karar Türkiye’de Kürt sorununu çözme konusundaki arayışı cezalandırmadır" dedi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, bugün ”Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan Selahattin Demirtaş’a, 4 yıl 8 ay, Sırrı Süreyya Önder’e de 3 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’e verilen hapis cezasına ilişkin, “Bu karar Türkiye’de Kürt sorununu çözme konusundaki arayışı cezalandırmadır” dedi.

Rûdaw’a konuşan Ayhan Bilgen, Demirtaş ve Önder’in çözüm süreci ortamındaki Nevroz’da yaptıkları konuşmanın ifade özgürlüğü olduğunu belirtti.

Kararın Kürt sorununun çözümsüzlüğünün tescili olduğunu söyleyen Bilgen, Türkiye’nin iç ve dış sorunlarını barış ve demokrasi temelinde çözmesi üzerine siyaset yaptıklarını ifade etti.

Kürt sorunu çözülmeden Türkiye’nin Ortadoğu’daki ikili ilişkilerinin iyileşme imkanının olmadığını belirten Bilgen, sözlerine şunları ekledi:

“Kürt sorunu çözülmeden Türkiye’nin demokratikleşme ve ekonomik krizi çözme imkanı yok. Bütün engelleme ve baskılara rağmen ısrarla barışı savunacağız. Kürt sorununun barışçıl çözümünü ve demokratikleşmeyi savunacağız.

Kürt sorununu Türkiye -Avrupa ve Türkiye-Almanya ilişkilerinin kritik konusu olarak görüyoruz. Türkiye demokratikleşmediği sürece gerek Avrupa gerek bulunduğu bölgeye pozitif bir katkı sunamaz.

Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) adaylık sürecine uygun davranmasını ve kalıcı reform sürecine dönmesini savunuyoruz. Türkiye bu şekilde yatırım yapılabilir bir ülke haline gelecektir.”

Bilgen ayrıca, Avrupa’nın Türkiye ile ilişkilerini kısa dönemli ekonomik çıkarlar üzerine değil, demokratikleşme ile kalıcı olarak güçlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.