HDP'li adaylar: Biz kazanacağız, kayyımlar gidecek

HDP'li adaylar: Biz kazanacağız, kayyımlar gidecek

HDP’nin aday tanıtım ve seçim bildirgesinin açıklandığı toplantı için Ankara’ya gelen belediye başkan adayları iddialı konuştu.

31 Mart yerel seçimleri için stratejisini doğuda ‘kayyım atanan belediyeleri geri almak’, batıda ise ‘AK Parti-MHP iktidarını geriletmek’ olarak iki ayak üzerine kuran HDP, ‘Daha çok özgürlük, hak, hayat, birlikte demokrasiye’ başlıklı seçim bildirgesini açıkladıktan sonra sahaya çıktı.

Tüm belediye başkan adaylarının hazır bulunduğu Ankara’daki tanıtım toplantısına katılan adaylar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iki kez tekrarladığı ‘yine kayyım atarız’ yönündeki sözlerine yanıt verdi.

AHMET TÜRK: AMACIMIZ DEMOKRATİK GELECEĞİ OLUŞTURMAK

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı iken görevden alınan ve yeniden Mardin’den aday olan Ahmet Türk seçim çalışmalarına başladıklarını söyledi. 3-5 insanın bile bir araya gelmesine izin vermeyen bir anlayışla karşı karşıya olduklarını anlatan Türk “Ama bütün suskunluğa rağmen halkımızın çok kararlı olduğunu görüyoruz. Bu baskının işe yaramayacağını onlar da görecek. Biz demokrasi ve özgürlük mücadelesi veriyoruz. Halkımız bu bilinçle hareket ediyor. Amacımız da demokratik bir geleceği oluşturmak. Kayyım siyasetini boşa çıkartacak bir anlayışla halkımıza gideceğiz. Halkın da bu baskıya karşı bir onur mücadelesi olarak bu süreci değerlendireceklerine inanıyorum” dedi.

Türk, İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden el çektirildiği Mardin belediye başkanlığına yeniden aday olmasıyla ilgili de, “Bizim için önemli olan bu rövanşı almak, bu yanıtı vermek. Gayemiz bu. Bu bireysel bir şey değil. Devletin politikasını boşa çıkarmaya yönelik bir anlayışla, kayyımdan almayı hedefliyoruz ve başaracağımıza inanıyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yeniden kayyım’ atanabileceği sözlerini de değerlendiren Türk, şu yanıtı verdi: “Hukuksuzluğun çok açık olduğu bir dönemdeyiz. Önemli olan halkın iradesini ortaya koymasıdır. Kayyım gelip gelmemesini “Türkiye’de demokrasi var” diyenler düşünsün. Seçim sonuçlarını şimdiden söylemek mümkün değil ama halkımızın bu siyasete karşı tepkisini çok güçlü şekilde ortaya koyacağını düşünüyorum” dedi.

SELÇUK MIZRAKLI: BOYUMUZUN ÖLÇÜSÜNÜ ALACAĞIZ!

HDP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı aynı zamanda Diyarbakır Milletvekili olan Selçuk Mızraklı. Diyarbakır’daki seçim havasının nasıl olduğunu sorduğumuzda gülümseyerek “Boyumuzun ölçüsünü alacağız” diyen Mızraklı seçim çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:
“Daha yeni Ağrı Belediye Eş Başkan adayımız, Hakkari İl Eş Başkanı tutuklandı. Sürekli taciz eden, kapasitenizi belli bir kabuğun içine çekmek isteyen bir tutum var. Ama buna karşın büyük bir toplumsallık var.  Gözlerin denk gelmesi yetiyor. Hatta ‘buralara gelmenize gerek yok zaman harcamayın, yanınızdayız’ diyenler var. Olağan bir seçim çalışması yapmak mümkün değil. Sürekli kameralarla, güvenlik şube ekiplerince izlenen, gözlenen bir çalışma içindeyiz. AKP’nin “devlet çarkı bizde. Biz gelirsek hizmet alırsınız, onlar gelirse bütün kaynaklar kesilir” dışında sözü yok.”

AMAÇLARI SANDIĞA GİTMEYİ ENGELLEMEK

Seçilmeleri durumunda yerlerine kayyım atanabilir tehdidini ne kendilerinin ne de seçmenin ciddiye almadığını söyleyen Mızraklı “Bu tehditle esasında toplumun sandığa gitmesini engellemeye çalışıyorlar. Ama bunun karşısında ‘sen kayyım tehdidini savur ben sandığa gideceğim. Ama hiçbir şey yapamıyorsam da gücüm kendime yeter, ben irademi göstereceğim’ diyen insanlar var. Belediyeleri kazanacağız. Bir sonraki seçime kadar 5 yıl boyunca gidecek işimizi yapacağız” dedi.

Belediyelerin insanın 24 saatine en fazla temas eden yerel yönetimler olduğunu belirten Mızraklı, hedefini, “Daha yaşanabilir, daha mutlu ve umutlu, zamanın ruhuyla da örtüşen, gülen, belleğini ve sevdasını sahiplenmiş bir Diyarbakır” olarak açıkladı. Mızraklı’nın hedefi Diyarbakır’da 2018 Haziran seçimlerinde alınan oyların üzerine çıkmak.

BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN: KAYYIMLARI GÖNDERDİĞİMİZ SEÇİM OLACAK

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilen Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan da çok iddialı. Van Büyükşehir Belediyesi başkanlığının yanı sıra ilçeler için de “14-0” diyen Ertan Erdoğan’ın kayyım sözlerini bir tehdit olarak değerlendirdi, “Bunun seçmenin sandığa gitmesini engellemek için söylenen bir tehdit olduğunu düşünüyoruz. Sahada bunun hiçbir karşılığı yok. Sadece bizim seçmenimiz değil, AKP, MHP seçmeni de kayyım atamasının yanlış olduğunu, Van’a ve diğer kentlere zarar verdiğini ifade ediyor. Kayyım istenmiyor. Politikalarının karşılığı yok” yorumunda bulundu.

Adil ve eşit koşullarda seçime gidilmediğini söyleyen Ertan, “Ama çok kararlı, dirençli bir kitle var. Kayyımlar illaki gidecek. Bu seçim, herhangi bir yerel seçim değil kayyımları gönderdiğimiz seçimler olacak” açıklamasında bulundu.

AYHAN BİLGEN: KAYYIM KAZANACAĞIMIZIN KABULÜ ANLAMINA GELİYOR

HDP, 31 Mart yerel seçimlerinde kayyım atanan belediyeleri geri almanın yanı sıra bu belediyelere yenilerini de eklemek istiyor. HDP’nin kazanmaya en yakın gördüğü illerden biri Kars. Bu ilin belediye başkan adaylığına da HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen gösterildi. “Kayyım atarız” yönündeki açıklamaları “tamamen seçim propagandası” olarak nitelendiren Ayhan Bilgen şunları söyledi: “Hem doğrudan seçim çalışması yürütenlere hem parti yöneticilerine hem de belediye başkan adaylarına dönük tavır, halkı korkutarak zaten kazansalar bile yönetemeyecekler algısı oluşturmaya dönük. Bunu tersinden okuduğunuzda kazanılacağının kabulüdür. HDP’nin her şeye rağmen seçimlerde başarılı çıkacağının kabulüdür.”

SÜRPRİZ İLÇELERLE KAZANACAĞIZ

İktidar blokunun kendi iç çekişmeleri bitmediği için henüz tam bir seçim kampanyasına başlayamadıklarını anlatan Bilgen, “Henüz koltuk paylaşımı tartışması, kavgası sürüyor. Resmi takvim bitiminden sonra muhtemelen kamu kaynakları kullanılarak yine aynı yöntemle, baskıyla bir seçim kampanyası inşa edilecek. Kars’ta tam anlamıyla doluya koyuyorlar olmuyor, boşa koyuyorlar dolmuyor. Çözümsüz bir arayış, boş bir çaba içindeler. Bu arayış ve çabaların ortaya çıkardığı birleşmelerin de daha çok tepkiyi arttıracağını başka arayışların önünü açacağını düşünüyoruz. Biz kazanacağız. Sürpriz ilçelerle kazanacağız. Kağızman, Pazarcık, Digor’u zaten geri alacağız ama Sarıkamış’ta da sürpriz yapacağız” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.