HDP’den Van’da esnaf ziyaretleri

HDP’den Van’da esnaf ziyaretleri

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç ve beraberindeki HDP’li yöneticiler Van’ın Tarihi Peynirciler Çarşısı’nı ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç, yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, HDP Van İl ve ilçe yönetimindeki yöneticilerle birlikte Van’ın Tarihi Peynirciler Çarşısı’nı ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi.

‘ZULÜM UYGULANIYOR’

Sarısaç ve beraberindeki heyet esnafı tek tek gezerek ayaküstü muhabbet etti. Ziyarette çarşı esnafı en çok artan kiralardan ve iş yapamamaktan şikâyet etti. Ziyaret sonrası Peynirciler Çarşısı önünde açıklama yapan Sarısaç, “Tarihi çarşıda 50’ye yakın dükkan belediyeye ait. Pandemi sürecinde bütün devletler toplumuna ve çalışanlarına sosyal devlet gereği olarak yardımda bulunmuştu. Biz HDP ve sivil toplum kuruluşları olarak devlete çağrımız şuydu, Çalışan insanların ücretli izne ayrılması, esnafların kiralarının devlet tarafından ödenmesi ya da alınmaması tarzında çağrılarımız oldu. Mülk sahipleri burada kiracılarından kira almazken, kayyum zihniyeti halka ekonomik yaptırımlar yaparak zulüm uyguluyor” dedi.

‘KİRALAR ALINMAYACAK DENİLMİŞTİ ŞİMDİ FAİZİYLE İSTİYORLAR’

Kayyumun verdiği sözü tutmadığını hatırlatan Sarısaç, “Pandemi sürecinde kayyum esnafa kiraların alınmayacağı sözü vermesine rağmen şu an esnaftan faiziyle istiyor. Esnaflarda biriken o kiraların hiçbirini ödeyemiyor. Burada ki esnaf pandemi yüzünden zaten satış yapamıyor. Çarşıda bulunan dükkanlara camına göre, yerine göre 3 bin ile bin 200 TL arası bir fiyat biçilmiş. İlk ihaleye açıldığında buranın kirası 450 TL iken şuan bin 300’ü aşmış durumda” diye konuştu.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.