HDP’den Van Valisi’ne ‘kaçırılan PM üyesi’ çağrısı

HDP’den Van Valisi’ne ‘kaçırılan PM üyesi’ çağrısı

HDP PM Üyesi Hatice Büşra Kuyun'un kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce kaçırılarak, tehdit edilmesine dair açıklama yapan HDP Van İl Örgütü, valiyi açıklama yapmaya çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü, HDP Parti Meclis (PM) ve Gençlik Yürütme Kurulu (GYK) Üyesi Hatice Büşra Kuyun'un, kendilerini polis olarak tanıtan 3 kişi tarafından kaçırılarak, tehdit edilmesine dair açıklama yaptı. Partinin il binasında yapılan açıklamaya, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), İnsan ve Özgürlük Partisi yöneticileri de katıldı. 

'GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ' 

Açıklama yapan HDP Van İl Eşbaşkanı Ökkeş Kava, Kürt siyasetçilerin 1990 yıllardan bugüne benzer çetevari uygulamalara maruz kaldığını hatırlattı. Yaşanan kaçırma ve tehditlerden birinci derece sorumlu olanın Van Valisi ve emniyet yetkilileri olduğunu söyleyen Kava, il valisinin derhal olaya dair açıklama yapmasını isteyerek, “Şu çok iyi bilinmelidir hiçbir arkadaşımız tehdit ve şantajlarla geri adım atmayacaktır. Bu tehditler karşısında arkadaşlarımızla beraber halkımıza daha çok sarılıyoruz. Daha büyük bir iradeyle bu çalışmaları yürüttüğümüz gibi bundan sonrada yürüteceğimizi herkes bilmelidir" dedi. 

'SİYASİ SOYKIRIM DEVAM EDİYOR'

Dün parti binalarında yapılan açıklama sonrası parti yöneticilerinin beyaz bir doblo marka araçla takip edildiğini dile getiren HDP PM Üyesi Hatice Büşra Kuyun, “Biz bu uygulamaları ve zihniyeti 90'larda iyi tanıyoruz. Kürt gençleri olarak, çocukluğumuz bu uygulamaları anne ve babalarımızdan dinleyerek geçti. O günden bugüne sadece değişen toroslar oldu. Dünden bugüne siyasi soykırım operasyonları devam ediyor. Bizler her gün siyasi soykırımla karşı karşıya kalan bir siyasi partinin çalışanları olarak her zaman mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

'GÜLİSTAN’I KAYBEDEN ZİHNİYETLE AYNI'

Yapılanın Kürt illerinde yürütülen savaş politikalardan ayrı düşünülemeyeceğine işaret eden Kuyun, şöyle devam etti: "Gülistan Doku'yu kaybedenler, daha birkaç gün önce Ali'yi Adana'da sokakta katledenler, 'Kürde benzettim' diyip savunma yapanlar ile bunu yapan zihniyetlerin aynı olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bizlerin direnişi iyi tanıyorlar. Bizler direnişimizle tekrar onlara hatırlatacağız. Bu faşizan politikalara karşı mücadelemizi büyüterek en büyük cevabı vereceğiz."

İSTİFA ÇAĞRISI

HDP Ağrı Doğubayazıt ilçe örgütü de yaptığı açıklama ile Van Valisini istifaya çağırdı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.