HDP’den tren kazası için acil çağrı

HDP’den tren kazası için acil çağrı

HDP, Çorlu’da meydana gelen tren kazasıyla ilgili ‘Acil Dayanışma Çağrısı’ yayınladı.

HDP’den yapılan açıklamada “Kazada yaralananların ve ailelerinin tüm acil ihtiyaçlarının karşılanması için halklarımızı, Trakya ve Marmara’daki il ve ilçe örgütlerimizi acil dayanışmaya çağırıyoruz” denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yolcu treninin raydan çıkması ve en az 10 kişinin yaşamını yitirmesi ile  sonuçlanan kazayla ilgili bir çağrı yayınladı.

HDP’nin yayınladığı açıklamada Trakya ve Marmara’daki il ve ilçe örgütleri acil dayanışmaya çağrılırken kazaya sebep olan her türlü ihmal ve sorumsuzluğun ortaya çıkarılması gerektiği bilgisine yer verildi.

HDP açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yolcu treninin raydan çıkması sonucu yaşanan elim kazada en az 10 yurttaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına sabır diliyoruz.

Kazada yaralananların ve ailelerinin tüm acil ihtiyaçlarının karşılanması için halklarımızı, Trakya ve Marmara’daki il ve ilçe örgütlerimizi acil dayanışmaya çağırıyoruz.

Kazaya sebep olan her türlü ihmal ve sorumsuzluğun ortaya çıkarılması, sorumluların cezalandırılması ve tüm bu süreçlerin şeffaflıkla yürütülmesi gerekmektedir.

Bu hükümetin sorumluluğudur. Ancak hükümetin ilk refleksi, kazaya ilişkin kamuoyunu bilgilendiren yayınlara yasak getirmek olmuştur.

Sorumluluktan kaçmaya çabalayan bu zihniyetin insan hayatını önceleyen adımlar atması, yasak getirmek yerine kazaları engelleyecek önlemleri alması gerekmektedir.“

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.