HDP'den seçime 6. milletvekili!

HDP'den seçime 6. milletvekili!

HDP'den 6. vekil: Hişyar Özsoy, Bingöl'de belediye eşbaşkanlığına aday gösterilecek.

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy’u 31 Mart Yerel Seçimleri’nde bu ilden aday gösterme kararı aldı.

Parti genel merkezinin devam ettirdiği aday belirleme çalışmaları sırasında Özsoy’un adı Bingöl’de belediye eşbaşkanlığı için gündeme geldi ve kabul edildi. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu Özsoy, Teksas-Austin Üniversitesi’nde Siyasal Antropoloji alanında yüksek lisans yaptı, Michigan Üniversitesi’nde siyaset sosyolojisi, siyasi ve kültürel antropoloji, toplumsal ve siyasal dönüşüm ile Orta Doğu tarihi ve siyaseti konularında dersler verdi.

6. VEKİL OLDU

Daha önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde Dış İlişkiler Koordinatörü ve siyasi danışman olarak çalışan Özsoy’la birlikte HDP’nin yerel seçimler için aday göstereceği milletvekili sayısı 6’ya ulaştı.

HDP daha önce Diyarbakır’da Selçuk Mızraklı, Van’da Bedia Özgökçe, Kars’ta Ayhan Bilgen, İstanbul Bağcılar’da Hüda Kaya ve Bakırköy’de Garo Paylan’ı aday gösterme kararı almıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.