HDP'den muhalefete çağrı: Susma zamanı değil!

HDP'den muhalefete çağrı: Susma zamanı değil!

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, 4 belediye eşbaşkanlarının bu sabah polislerce gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Oluç, muhalefete 'Şimdi susma zamanı değildir' diye seslendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Oluç, bu sabah yapılan polis operasyonu ile görevden alınıp yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye (DBB) Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz, Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Ayaz ile Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanı Rojda Nazlıer’in gözaltına alınması üzerinde durdu.

İktidarın istikrarlı bir şekilde kayyum atamalarını sürdüğünü söyleyen Oluç, bu yönelimi “iktidarın Kürt halkından, HDP ve seçmeninden intikam alma operasyonları” olarak değerlendirdi.

‘KÜRT HALIKININ İRADESİNİ GASP EDİYOR’

Grup Başkanvekili Oluç, iktidarın sandıkta kazanamadığını baskı, zor, hile ve hukuku dışı uygulamalarla elde etmeye çalıştığını vurguladı. Oluç, “Kısaca özetlemek gerekirse iktidar Kürt halkına diyor ki; ‘Senin iradeni gasp ederim’. İktidar Kürt halkına diyor ki; ‘Sen seçtiysen sayılmaz’. İktidar Kürt halkına diyor ki; ‘Senin için hukuk yok’. ‘Kürtsen belediye başkanı olamazsın, Kürtsen kendi ilini beldeni ilçeni yönetemezsin’. İktidarın Kürt halkına söylediği bu” diye konuştu.

‘TOPLUMSAL MUHALEFETE GÖZDAĞIDIR’

Seçimde yüksek oy oranları ile kazandıkları belediyelere kayyum atandığını ve belediye eşbaşkanlarının gözaltına alındığını belirten Oluç, “Bu iktidar,  savaşı bahane edip halkın iradesini gasp etmeye devam ediyor. Bu aslında çok açık bir siyasi darbe sürecidir. 31 Mart seçimlerini yok sayma süreci devam ediyor. Bu demokratik siyaseti ortadan kaldırma hamlesi. Tüm toplumsal muhalefete bir gözdağıdır. Ama şunu hep söyledik; 1978’den beri elde edilmiş büyük bir yerel yönetimler birikimi ve deneyimi vardır. Elbette ki halk bu birikimini, bu deneyimini, bu iradeyi ortaya çıkarma tutumunu asla ve asla terk etmeyecektir. Bu konudaki mücadeleden de vazgeçmeyecektir. Bu gasp tutumuna karşı mücadelesinden vazgeçmeyecektir” dedi.

'MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Oluç’un açıklamaları şöyle: “Bu iktidar bu temel yurttaş hakkına tahammül edemiyor. Zorba bir zihniyetle belediye başkanlarını görevden almaya devam ediyor. Üstelik de bu işi her gün yeni bir hukuk cinayetine ortak olan mahkeme heyetleri eliyle yürütmektedir. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Hedeflediklerinin HDP’nin bütün bileşenleriyle, kurumlarıyla kazanımlarını ortadan kaldırmaktır. Meşru ve demokratik kazanımlarını ortadan kaldırmaktır. Biz asla bu tutumu kabullenmeyeceğiz. Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.

MUHALEFETE ÇAĞRI: SUSMA ZAMANI DEĞİL

Buradan toplumsal ve siyasal muhalefet de bir çağrı yapmak istiyorum. Belediyelere teker teker kayyum atanmasına bir tutum almadığınız zaman aslında demokratik siyasetin siyasi bir darbe süreciyle ortadan kaldırılmasına göz yumuyorsunuz demektir. Ve bu er ya da geç gelir, bütün toplumsal ve siyasal muhalefeti vuran bir dalga haline dönüşür. O nedenle susmanız ve görmezden gelmeniz kesinlikle doğru bir tutum değildir. Şimdi susma zamanı değildir.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.