HDP'den Meclis'te 'barış nöbeti' kararı

HDP'den Meclis'te 'barış nöbeti' kararı

HDP, açlık grevindeki Milletvekili Leyla Güven'e destek olmak için 'barış nöbetine' başlıyor. Güven 90 gündür açlık grevinde.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu.

90 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in için toplandıklarını belirten Buldan, “Tecrit karanlıktır çözüm ve barış ise aydınlıktır” dedi.

Buldan, grup toplantısında sözlerine bugün tek gündemlerinin açlık grevinin 90. gününde olan Leyla Güven olduğunu söyleyerek başladı. Buldan, “Tecrit karanlıktır çözüm ve barış ise aydınlıktır” dedi.

“Leyla Güven’in açlık grevi 90. gününde. Leyla arkadaşımız bu eyleminde yalnız değil” diyen Buldan, cezaevlerinde de açlık grevinin devam ettiğini hatırlatarak, “Açlık grevindekilerin, gençler toprağa düşmesin, analar ağlamasın, birbirlerinden koparılmak istenen halklar kucaklaşsın diye eylemde. Ülke 20 yıldır tecritte. Ne zaman tecrite dönüldü umutlar karartıldı, ülke karanlığa sürüklendi” dedi.

‘VİCDANI OLAN HERKESE SESLENİYORUM’

Buldan sözlerine şöyle devam etti:

“Leyla Güven ve arkadaşları aydınlık bir gelecek için bedenlerini ortaya koydu. Milyonlarla Leyla olursak barışı yaşatırız. Leyla’ya sözümüzdür, gözündeki ışık hiç sönmeyecek. Tercit son bulacak. Adaletin adı değil kendisi olacak. Leyla’ya sözümüzdür. Tecriti mutlaka kıracağız. Tecrit karşısında yıkılmayan barış umutları yeşerecek. Tutsaklığın kendisi barışa tutsak olacak. Vicdanı olan herkese çağrı yapıyorum: Leyla’yı ve açlık grevindeki tüm arkadaşlarımızı yaşatmak için onların sesine ses olalım. Yarın geç olmadan bu yaşama sahip çıkalım. Bu sese kulak tıkamaktan vaz geçin, halkların barış umudunu söndürmeyin. Adalet bir gün size de lazım olacak. Tecride derhal son verin.”

TBMM’DE ‘BARIŞ NÖBETİ’ TUTULACAK

Başta Leyla Güven olmak üzere açlık grevindekilerin sesine ses vermek için Meclis’te barış nöbet tutacaklarını söyleyen Buldan, “Bu gece sabaha kadar bütün grubumuzla birlikte Meclis’te nöbet tutacağız. Sevgili Leyla Güven seni yaşatacağız, seni yaşatacağız, tecriti kıracağız barışı yaşatacağız” şeklinde konuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.