HDP'den Leyla Güven için dayanışma çağrısı

HDP'den Leyla Güven için dayanışma çağrısı

HDP-DBP Şemdinli ve Yüksekova ilçe örgütleri, tutuklu DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı açlık grevine destek vererek dayanışma çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yüksekova ve Şemdinli ilçe örgütleri, tutuklu Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in başlattığı süresiz açlık grevine dikkat çekmek amacıyla basın toplantısı yaptı.

HDP Şemdinli ilçe binasındaki toplantıya, partinin Hakkari Milletvekilli Sait Dede ile da katıldı.

HDP’li Dede, partilerinin rekor bir oy aldığı Hakkari'de seçilen Güven'in serbest bırakılıp tekrar tutuklandığını hatırlatarak, "Anayasa'nın 83'üncü maddesi ihlal ediliyor. Derhal serbest bırakılması gerekiyor. Mustafa Balbay, Enis Berberbeoğlu, Sebahat Tuncel örnekleri önümüzde duruyor. Milletvekilli seçildikten sonra içeride tutulmaları kanuna aykırıdır. Devlet, kendi kurduğu kanunları inkar ediyor" dedi.

Güven'in yanından olduklarını belirten Dede, taleplerinin derhal yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.