HDP'den Kocaeli'de 8 Mart açıklaması

HDP'den Kocaeli'de 8 Mart açıklaması

HDP Kocaeli İl Örgütü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapacağı etkinlikleri açıkladı.

KOCAELİ - HDP/HDK Kocaeli Kadın Meclisi tarafından yapılan yazılı açıklamada 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile ilgili tarihsel bilgilere yer verilirken Türkiye’de ve Kocaeli’nde son yıllarda yaşanan kadına yönelik şiddet eylemleri hakkında bilgi verildi.

‘Yaşadığımız coğrafyada, başta Kürdistan’daki kadınlar olmak üzere savaşın en acımasız ve ağır yükünü yıllardır kadınlar yaşamaktadırlar. Erkek egemen militarist sistem savaşlarda ise en çok kadın bedenini hedef almaktadır. Bunun en önemli göstergesi de Kürt kadın hareketinin önemli simgelerinden ve müzakere sürecinde öne çıkan, savaşın onurlu bir barışla son bulması için yıllarca mücadele eden Kürt kadın siyasetçilerinden Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in Paris’te katledilmesidir. Biz kadınların savaşa, kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze, kürtaj hakkımızın filen yasaklanmasına, güvencesiz çalışmaya, baskı sindirilme ve yok sayılmaya, erkek egemen sistemin kadını eve hapseden politikalarına, doğurup doğurmayacağımıza, kaç çocuk doğuracağımıza, yerel yönetimde eşit temsiliyetin olmamasına, coçuk yaşta evlilik ile istismarı meşrulaştıran 4+4+4’e,inanç ve dilimiz nedeniyle yok sayılmaya, kadın katliamlarının,taciz,tecavüz ve ensestin giderek artmasına, erkek yargıya, ev içi emeğin görünür olmamasına, karşı isyanımız da giderek büyüyor’ denilen açıklamada 8 Mart’ta bütün kadınlar meydanlara davet edildi.

Açıklamada HDP’nin 8 Mart Haftası Etkinlik Programı şöyle açıklandı

 

7 Mart Cuma Saat:13:00-17:00 Derince Yenikent Mahallesi Efor Düğün Salonu 8 Mart kadın etkinliği

8 Mart Cumartesi Saat:14:00 Kocaeli Kadın Platformu ile İzmit, Merkez Bankası Önünden Cumhuriyet Parkına Yürüyüş ve Kadın Şöleni

8 Mart Cumartesi Saat:14:00 Çayırova HDP Seçim bürosunda 8 Mart Kadın Etkinliği

8 Mart Cumartesi Saat:13:00-17:00 Dilovası Belediye Düğün Salonunda Kadın Şöleni

8 Mart Cumartesi Saat:14:00 Gebze Kent Meydanı 8 Mart Kadın Etkinliği

9 Mart Pazar Saat:13:00 Darıca Piri Reis Mahallesi Önünden Bdp İlçe Binasına Yürüyüş ve 8 Mart kadın etkinliği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.