HDP’den Kışanak ve Tuncel kararına tepki

HDP’den Kışanak ve Tuncel kararına tepki

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Sezai Temelli, Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel’e hapis cezası verilmesinin demokratik siyasetin cezalandırılması anlamına geldiğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, yerine kayyım atanan Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın dün “Terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından 14 yıl 3 ay, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in de aynı suçlardan 15 yıl hapis cezasına çarptırılmalarına tepki gösterdiler.

Buldan ile Temelli yaptıkları ortak açıklamada, yerel mahkemenin bu kararla demokratik siyaseti cezalandırdığını söylediler.

‘BU CEZALAR ONUR NİŞANELERİDİR’

HDP Eş Genel Başkanları açıklamalarında şu ifadeleri kullandılar:

“Adına yargılama denilen bu garabet başından beri böyle kurgulanmış ve kurgulandığı gibi sonuçlandırılmıştır. Karar bu açıdan 2009 seçimlerinden hemen sonra Cemaat ile AKP’nin ortaklaşa başlattığı ve adına ‘KCK operasyonları’ dedikleri hukuksuzluğun da sürdürülmesidir. Ağır bedellerle demokrasi mücadelesi veren bizim için kesilen bu cezalar onur nişanesidir. Bu iktidar cezalandırdıkça Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen Selahattin Demirtaş örneğinde görüldüğü gibi bizler büyüyeceğiz.”

‘KÜRT SİYASETİNE SALDIRILAR TÜRKİYE’YE YÖNELİK DARBEYE DÖNÜŞTÜ’

Soruşturma ve yargılamada usulsüzlükler olduğu belirtilen açıklamada, “Bu uygulamalar sadece Kürtlerle sınırlı kalmayarak bütün demokrasi güçlerini, farklı düşünen herkesi, tüm demokratik muhalefeti tehdit etmektedir. Cemaat’in Kürt siyasetine ve halkına karşı başlattığı saldırılar nasıl sadece Kürtlerle sınırlı kalmadı ve Türkiye’ye yönelik bir darbeye dönüştüyse, AKP de 20 Temmuz OHAL darbesiyle kendisinden farklı düşünen herkesi hedef almıştır” denildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.