HDP'den kayyım tepkisi

HDP'den kayyım tepkisi

HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir "Halk HDP'yi desteklemiyor yalanı tutmayınca bu seferde tehdit ve şantajla yıldırmaya çalışıyorlar" dedi. OHAL döneminde DBP'li 102 belediyeden 94'üne kayyım atanmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin dünkü Kızılcahamam toplantısında yaptığı konuşmada, yerel seçimlere değinerek, “Şimdi mart seçimleri geliyor. Bu seçimlerde de teröre bulaşmış olanlar, sandıktan çıkacak olurlarsa, öyle bekleyelim şu olsun bu olsun yok. Anında gereğini yapıp kayyım tayinleriyle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Erdoğan’ın bu sözlerine HDP’den ilk tepki HDP Kadın Meclis Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir’den geldi.

Twitter hesabından Erdoğan’ın bu sözlerini paylaşan Taşdemir , “Halk HDP’yi desteklemiyor yalanı tutmayınca bu seferde tehdit ve şantajla yıldırmaya çalışıyorlar. Bu AKP’nin yenilgisinin itirafıdır” yorumunda bulundu.

OHAL’LE GELEN KAYYIM YETKİSİ

15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında 1 Eylül 2016 tarihinde çıkarılan 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile İçişleri Bakanlığı’na belediyelere kayyım atanma yetkisi verilmişti.

Bu yetkiye dayanarak 11 Eylül 2016 tarihinden itibaren Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) yerel yönetimde bulunduğu 102 belediyeden 94’üne kayyım atandı.

93 belediye başkanı ve 81 belediye encümeni tutuklanırken 2 bini aşkın kişi atanan kayyımlar tarafından işten çıkarıldı. (Duvar)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.