HDP’den eylemleri yasaklanan KHK’lılara davet

HDP’den eylemleri yasaklanan KHK’lılara davet

HDP, Ankara Valiliği'nin KHK'lılar Platformlarının etkinliğini yasaklaması üzerine yaptığı açıklamada eyleme katılacak kişileri Genel Merkezi'ne davet etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), eylemleri Ankara Valiliği tarafından yasaklanan KHK Platformları’nı etkinliklerini gerçekleştirmek üzere Ankara’daki HDP Genel Merkezi’ne davet etti.

KHK Platformları 5-6 Ekim tarihlerinde Ankara’da “Birlikte Daha Güçlüyüz” sloganıyla Büyük Buluşma gerçekleştireceklerini duyururken, Ankara Valiliği eyleme izin vermeyeceğini açıkladı.

Valiliğin yasak gerekçesi 2911

Ankara Valiliği, etkinliğin yapılacağı Yılmaz Güney Sahnesi Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda şöyle dedi:

"HDP Kocaeli İl Başkanlığı organizesinde Kocaeli ilinde düzenlenen etkinlikte '5-6 Ekim tarihlerinde Ankara ilinde KHK konusu ile ilgili toplantı yapılacağı' şeklinde beyanlarda bulunulduğu çeşitli yazılı ve görsel medya organları ile sosyal medyada yapılan paylaşımlardan anlaşılmıştır.

Aynı zamanda sosyal medyada KHK'lı Platformu uzantılı hesaptan yapılan paylaşımlarda 'Sen Yoksan Bir Eksiğiz' çağrısı ile 5-6 Ekim 2019 tarihlerinde İlimiz Çankaya İlçesi Yılmaz Güney Sahnesi'nde 'Büyük KHK Buluşması' adı altında çağrılarda bulunulduğu anlaşılmıştır. Konu ile ilgili düzenlenmek istenilen etkinlik 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında Valiliğimizin 02.10.2019 tarihli ve ... sayılı yazısı ile yasaklanmıştır."

HDP: Yasal hakların önünde engel olmamalı

HDP'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Ankara Valiliği, aldığı yasaklama kararıyla yurttaşların sorunlara çözüm geliştirmesini, iş, ekmek, adalet talep etmelerini engelleyerek sadece çözümü zorlaştırıyor, olanaksız hale getiriyor. 5-6 Ekim’de bir araya gelmek isteyen konuşmacı ve katılımcı tüm dostlarımızı etkinliği gerçekleştirmek için HDP Genel Merkezi’ne davet ediyoruz” denildi.

HDP’nin açıklaması özetle şöyle: “Valilik esasında yasaklama kararıyla AKP iktidarının üç yıldır izlediği hukuksuz politikaların teşhir edilmesini istememiştir. Çünkü ihraçlar, belediyelere kayyım atamaları, dernek ve vakıfların kapatılması ve daha pek çok örneğiyle aslında OHAL hukukunun bir meşruiyeti yoktur.

OHAL KHK’lerinin zulmüne maruz kalan herkes bu ülkenin yurttaşıdır ve eşit yurttaşlığın gereği olarak anayasal haklarını kullanmalarının önünde bir engel olmamalıdır.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.