HDP, Yüksekova'da 10 ayda bin 110 aileyi ziyaret etti

HDP, Yüksekova'da 10 ayda bin 110 aileyi ziyaret etti

HDP’nin Yüksekova İlçe Örgütü, yılın ilk 10 ayında bin 110 aileyi ziyaret etti, 500’ün üzerinde yeni üye kaydı yaptırdı.

Üzerlerindeki baskılara ilişkin konuşan HDP İlçe Örgütü Eşbaşkanı Abdülkerim Akdoğan, baskıların artmasına aldırış etmeden çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini dile getirdi. Akdoğan, Meclis’in 3’üncü büyük partisi olduklarını ve ana muhalefet görevi üstlendiklerini hatırlatarak, “Gever’de partimiz üzerine çok ayrı bir politika izleniyor” dedi. Akdoğan, “Partimiz her saat boyunca güvenlik güçleri tarafından sürekli takip ediliyor. Bu konuda çok zorluk çekiyoruz. Yeri geliyor güvenlik şubeyi gördüğümüzde onlara soruyorum: Bize yaptığınız bu takibi güvenlik adı altında diğer partilere de yapıyor musunuz? Tabii onların da her zaman olduğu gibi verdikleri tek cevap ‘Evet onların da bu şekilde güvenliğini sağlıyoruz’ oluyor. Bizleri korkutmak, sindirmek ve tüm dikkatleri bizim üzerimize çekmeye çalışıyorlar. Bir nevi bizi amacımızdan uzak tutmaya çalışıyorlar. Lakin yanılıyorlar. Onlar bu tür politikaları yürüttükçe bizler daha çok sahiplenip halk tarafından da daha çok ilgiyle karşılaşıyoruz.” 

Tüm faaliyetlerinin engellendiğini vurgulayan Akdoğan, gerekçe olarak Valilik tarafından sürekli ilan edilen eylem ve etkinlik yasaklarının gösterildiğini hatırlattı. Valilik yasağının kendilerine tek uygulandığını ifade eden Akdoğan, “Onların bu politikaları bizleri daha çok güçlendiriyor ve bizler çalışmalarımıza heyecan, coşku, inanç ve mutlulukla bağlanıyoruz” dedi.

hdp-yuksekova1.jpg

500’ÜN ÜZERİNDE YENİ ÜYE 

Tüm bunlara rağmen başlattıkları “Üye ol” kampanyalarına şuana kadar 500’ün üzerinde Yüksekovalının başvurduğunu belirten Akdoğan, halkın partilerine sahip çıktığını söyledi. Akdoğan, üye olmaya gelenlerin, “Onlar ne kadar milletvekillerimizi tutuklasa, partimize saldırılar da yapsa, seçilmiş belediyelerimize kayyım atasa bizler daha çok partimize, irademize sahip çıkacağız” dediğini ifade etti. 

Ev ev, sokak sokak, cadde cadde ev ziyaretleri yaptıklarını dile getiren Akdoğan, şuana kadar bin 110 ailenin kapısını çaldıklarını kaydetti. Akdoğan, şöyle devam etti: “Her gün mazeretsiz sabah 10’da partimizde toplanıp Gever halkımıza ziyaretlerde bulunuyoruz. Şimdiye kadar sadece merkez de bin 110 evimize ziyaretler gerçekleştirdik. Tüm hasta, tutuklu, yaşlı ve kanaat önderlerimiz olan aile büyüklerine ziyaret gerçekleştirdik.”

690x450nc-hkr-11-11-2020-abdulkerim-roportaj7.jpg

‘BİZİ HALKTAN AYIRAMAZLAR’

Ziyaretlerde halkın tepkisini de aktaran Akdoğan, şunları söyledi: “Halk bizi çok heyecanlı, sıcak ve coşkuyla karşılıyor. Halkta zaten bizden bunu bekliyor ‘gelin ziyaret edin bir çay için ben partimi evimde, dükkânımda, sokağımda,  görmek istiyorum’ diyorlar. Bu ziyaretlerimiz de onlara moral oluyor, onları mutlu ediyor. Halkımızın bizlerden her zaman ve tek istekleri onların içinde halkın yanında olmaktır. Biz de halkımıza söz veriyoruz elimizden geldikçe her alanda onların yanlarında olacağız. Bu bir lütuf ya da bir yardım değildir. Eğer bugün bizler halkımızın eşbaşkanları isek bizler onların hizmetçileri isek halkımızın istek ve arzularını bu konuda yerine getirmeliyiz. Yaptığımız tüm çalışmaları da halkımıza aktarıyoruz. Tabii bunun yanı sıra bizler bu çalışmalarımızı yürütürken bile güvenlik güçleri bizleri sürekli takip ediyorlar. Ama onlar ne yaparsa yapsınlar bizi engellemeyecekler bizler de onların halka kavuşmamıza engel olmasına izin vermeyeceğiz.” 

‘EKSİKLİKLERİMİZİ GÖRÜYORUZ’

Aile ziyaretlerinin yanı sıra Esendere Beldesi ve Pinyaniş bölgesindeki tüm köyleri de ziyaret ettiklerini sözlerine ekleyen Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mesela geçen gün bir köye gittiğimizde bir amca bize ‘Demek ki parti hala var ve halen kalmış’ dedi. Sordum amcam neden böyle diyorsun, partimiz her zaman var diye ‘o da bana bu kadar baskı ve operasyonlara karşı ben kapandığını ya da geride kaldığını sandım’ dedi. Tabii biz de bunu kendimizde eksiklik olarak görüyoruz. Şimdiye kadar demek ki o kadar iyi çalışma yürütmemişiz ki amcamız bize bunu diyor ve biz bunu kendimize karşı bir eleştiri olarak aldık. Bundan sonra ki süreçte her yerde ve her alanda daha sık bir çalışma yürüteceğiz tüm herkese elimizden geldikçe ulaşmaya çalışacağız.” 

Tüm baskı ve engellemelere rağmen halkın yanında ve halkın arasında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Akdoğan, “Halkımız her zaman en zorlu süreçlerde yanımızda duruyor. Halkımızdan partilerine daha çok sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.