HDP Yüksekova ilçe kongresi yapıldı

HDP Yüksekova ilçe kongresi yapıldı

HDP Hakkari-Yüksekova İlçe Örgütü, 1'inci Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi.

Parti binasında yapılan kongreye, HDP Hakkari Milletvekilli Nihat Akdoğan, Van Milletvekili Adem Geveri, Barış Anneleri ve DBP İl Örgütü yöneticileri de katıldı. 

Kongrenin yapıldığı salona “Halkımızla büyük insanlık yürüyüşü sürüyor. Umutla dirençle hep birlikte" pankartı asılırken kongrede konuşan Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, cezaevlerinde yaşanan baskıların tek tip elbise ile zirve yaptığını söyledi. Afrin'e dikkat çeken Akdoğan, "Ne yaparlarsa yapsınlar Efrin'e destek büyüyerek devam ediyor" dedi.

Van Milletvekili Adem Geveri ise, Kobanê’de olduğu gibi ulusal birlik ile yanıt verilmesi gerektiğinin altını çizerek, birlik çağrısında bulundu. Kongrede tutuklu HDP Hakkari milletvekilleri Selma Irmak ile Abdullah Zeydan'nın gönderdiği dayanışma mesajı da okundu. 

Okunan mesajın ardından yapılan seçimde Eşbaşkanlığa Selcan Saygın ile Hüsnü Beşer seçildi. Kongre seçilmişlerin tebrik edilmesi ve halaylar ile son buldu.

whatsapp-image-2018-01-27-at-15.45.21.jpeg

whatsapp-image-2018-01-27-at-15.45.06.jpeg

whatsapp-image-2018-01-27-at-15.45.31.jpeg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum