HDP yeni dönem strateji tutum belgesini açıklayacak

HDP yeni dönem strateji tutum belgesini açıklayacak

'Topyekün mücadele' dönemine hazırlanan HDP'nin yeni strateji hattını içeren tutum belgesi bugün açıklanacak. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, yarın (1 Haziran Pazartesi) İstanbul İl Başkanlığı’nda partinin yeni döneme ilişkin strateji hattını da içeren tutum belgesini açıklayacak.

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), son toplantısında “ortak mücadele hattı” tartışması yürütmüştü. Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, 1 Haziran’da ‘Demokrasi İnşa Etme Belgesi’ açıklayacaklarını duyurmuştu. Önlü, ‘topyekûn faşizm’ karşısında demokrasi güçlerinin klasik yol ve yöntemlerle duramayacağını belirterek, “Klasik yöntemlerle yeniyi inşa edemeyiz. O yüzden yeni bir dönem başlatıyoruz. Tüm demokrasi güçleriyle ortak bir mücadele zemini oluşturacağız” demişti. Önlü, emek, kadın, ekonomi, yolsuzluk, Kürt sorunu, kayyım, tecrit gibi konularda herkesin kendi alanında kitlesini harekete geçirmesinin hedeflendiğini söylemişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum