HDP: Van depremindeki yardımlar mega projelere aktarıldı

HDP: Van depremindeki yardımlar mega projelere aktarıldı

HDP'den depremin yıldönümünde açıklama: Bürokrasi Van'da halkı mağdur etti.

HDP Van İl Örgütü, Van depreminin 7. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, hükümetin Van halkını depremden sonra ‘cezalandırdığını’ söyledi.

23 Ekim 2011’de yaşanan Van depreminin 7. yıldönümü nedeniyle HDP Van İl binasında düzenlenen basın toplantısına HDP Van İl Eş Başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van İl Eş Başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kava, Van Milletvekili Murat Sarısaç, belediye eş başkanları ve kitle örgütleri temsilcileri katıldı.

Basın açıklamasında konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, “23 Ekim ve 9 Kasım’daki depremler sonucu, resmi rakamlara göre 644 kişi yaşamını yitirirken 5 bine yakın insan yaralandı. Ayrıca tespiti yapılabilen yıkılmış ev sayısı 2 bin 500 civarındaydı. Zarar gören konut sayısı ise 40 binlere varıyordu. Deprem sonrası yapılan incelemelerde ise 72 bin 242 bina, konut, işyeri ve ahırın yıkık ve ağır hasarlı olduğu tespiti yapıldı. Bu 2 büyük depremde yaşanan sıkıntılar, mağduriyetler hâlâ giderilmedi. Deprem sonrası Van’ın içine girdiği yarayı sarmak yerine bu durumu kentin sosyolojisini alt üst etme fırsatına çeviren AK Parti ve devlet bürokrasisi, on binlerce insanı mağdur etmekle kalmadı, onları depremden daha zor şartlarla yüz yüze bıraktı. Tüm bunları da ‘Kendi gücümüzü görmek istiyoruz’ diyerek yaptı. Sınamaya çalıştığı gücün siyasi rant olduğu kısa sürede anlaşıldı” diye konuştu.

‘PARTİ OLARAK SONUNA KADAR DEPREMZEDE YURTTAŞIMIZIN YANINDAYIZ’

Dede konuşmasını şöyle sürdürdü: “Depremin üzerinden geçen 7 yılın sonucunda yaraların sarıldığını görmek maalesef mümkün değil. Merkezi hükümet politikaları Van’ın depremden kaynaklı yaralarını sarmak bir yana, Van halkı için depremi etkisini süreklileştiren politikalarıyla köylü, memur, esnafı, tüccar, çiftçi ve öğrencisine kadar halen mağdur edilmektedir. Soğuk deprem günlerinde halkının yanında duran, sorunlara çözüm üretmeye çalışan Bekir Kaya’yı tutuklayan zihniyet, sonrasında tekrar Belediye Eş Başkanı seçilen ve büyük bir gayretle Van’ın sorunlarını çözmeye çalışan Bekir Kaya’yı görevinden alarak Van halkını kayyumlara teslim ederek gerçekte Bekir Kaya ve ilçe belediye eş başkanlarımız şahsında Van halkını cezalandırmıştır. HDP olarak merkezi iktidarın partimiz üzerindeki tüm baskılarına rağmen kentimizi terk etmeyerek halkımızın sorunlarına çözüm olacak politikalar üreteceğimize dair sözümüzü yineleyerek, 7 yıl önce yaşanan depremde yaşamını yitirenleri bir kez daha anıyor, depremzede vatandaşlarımızın sonuna kadar yanında olacağımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.