HDP sokaktan seslendi: Bugün susma günü değil

HDP sokaktan seslendi: Bugün susma günü değil

Sabaha karşı HDP'nin 5 belediyesine kayyım atanmasına partinin il örgütlerinden tepki yağdı.

Bugün sabaha karşı 5 belediyesine kayyım atanan Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) il örgütleri, kayyım atamalarına tepki gösterdi. 31 Mart Yerel Seçimlerinden bu yana 65 belediyenin 45'ine kayyım atanmasına sokakta tepki gösteren HDP il örgütleri, "Kayyım seçmen iradesine darbedir" açıklaması yaptı. Partililer, İstanbul'da "Bugün susma günü değil" diyerek, başta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere tüm demokrasi yanlısı çevrelere "birlik" çağrısı yaptı. 

SİİRT

Kayyım atamalarının yaşandığı kentlerden biri olan Siirt'te de protesto eylemi gerçekleşti. HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, HDP Gurup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP milletvekilleri Sıddık Taş ve Nejdet İpekyüz'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi protesto eylemine katıldı. HDP Siirt İl Örgütü binası önünde konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklama öncesi milletvekilleri, kayyım atanan ve ablukada olan belediye binasına yürümek istedi. Ancak buna izin verilmedi. 

BEŞTAŞ: GEÇMİŞ OLSUN, KAYBETTİLER

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, kayyımın halk iradesine atandığını belirterek, bu "darbe"yi tanımayacaklarını vurguladı. Halkın iradesine sahip çıktığı ifade eden Beştaş, "Pandemi süresinde istersek buraya on binleri yığabiliriz. Tüm tehditlere rağmen sandığa giden halk tek çağrımıza bakar ve belediyesine sahip çıkar. Belediye binası aynı 31 Mart öncesi olduğu gibi karakola çevrildi. Vali artık Vali değil kayyımdır. Kayyımın ve kayyım atayanların derdi halk değildir. İktidarını koruma derdindeler. Ama geçmiş olsun kaybettiler. Siirt'te yapılmadık yolsuzluk kalmadı. Trabzon'dan Kırşehir'e kadar 6 bin 500 kişiyi getirdiler. 4 bin 500 Siirtli seçmeni de sildiler. Çünkü amaçları HDP'ye kaybettirmekti. Başaramadılar" şeklinde konuştu. 

Öte yandan, Siirt Belediyesi'ne kayyım atanmasının ardından belediye binası zırhlı araçlar ile ablukaya alındı. Binadaki polis aramasının sona ermesi ardından kayyım belediye binasına giriş yaptı. Binaya Türk bayrağı asılarak, binanın çatısına da özel harekat polisleri konuşlandırıldı.  

DİYARBAKIR

HDP Diyarbakır il ve ilçe örgütleri, Kayapınar'daki parti binası önünde basın açıklaması yaparak kayyım atamalarını protesto etti. HDP milletvekilleri Tayyip Temel, Remziye Tosun ve Dersim Dağ, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İl Başkanı Erkan Keskin, Sosyalist Kadın Meclisi MYK üyesi Satiye Ok, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), HDP Gençlik Meclisi üyeleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri ve yöneticileri ile çok sayıda yurttaş açıklamaya katıldı. 

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, Siirt Belediyesi’ne kayyım atandıktan sonra belediye hoparlöründen İstiklal Marşı okutulmasına değinerek, “Siirt, Baykan, Iğdır, Altınova belediyelerine sanki başka bir toprak işgal ediliyormuş gibi İstiklal Marşı ile girildi. Biz halkın iradesi ile seçilmiş siyaset yürütenleriz. Bizi halk seçti ise, indirecek olanda halktır. Onlar sadece betonları işgal edebilirler. Bizim halkla olan bağımızı kesemezler. O rüyalarını gördükleri başımızı eğdiğimiz, diz çöktüğümüzü göremeyecekler. Hevesleri kursaklarında kalacak” dedi.

TEMEL: DARBE HAZIRLIĞI YAPILIYOR

HDP'li Temel ise, AKP’nin "kara yüzü" ile bir kez daha karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Günlerdir darbe tartışmalarının sürdüğünü, ancak bugün 3 kentte darbeyi açık bir şekilde gördüklerini dile getiren Temel, “AKP ve MHP faşist rejimi Kürt halkına düşmanlık yapıyor. Bu düşmanlık gittikçe Türkiye halklarına yöneliyor. Cenazelere, mezarlıklara, insanlara saldırıyorlar. Kürt halkının iradesini kirli politikalarla yok etmek istiyorlar. Kürt halkına ve Türkiye halklarına sesleniyoruz; bu rejim büyük bir soykırım hazırlığı yapıyor, derin bir darbe hazırlığı yapıyor. Binlerce insanın, katledilmesine, sürgün edilmesine, tutuklanmasına hazırlık yapıyor” şeklinde konuştu. Açıklamaya katılanlar, konuşmaların ardından bir süre oturma eylemi yaptı. Eylem, “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla son buldu. 

HDP’nin Silvan, Yenişehir ve Sur ilçe binalarında düzenlenen basın açıklamalarında belediyelere kayyım atanması protesto edildi. 

VAN 

HDP Van İl Örgütü, HDP’li belediyelere kayyım atanmasını, belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınmasını ve Özap ilçesinde 43 kişinin düzenlenen ev baskınlarıyla gözaltına alınmasını yaptıkları açıklamayla protesto etti. HDP il binası bahçesinde yapılan açıklamaya, partinin İl Eşbakanı Ökkeş Kava, görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı ve ilçe belediye eşbaşkanları katıldı. 

‘TARİHE BAKIN’

Salgın nedeniyle fiziki mesafenin korunduğu açıklamada konuşan HDP İl Yöneticisi Serdar Çevik, halk iradesinin gasp edilmesini; salgın hastalık, hukuk, kural, kaide dinlemeden sürdüren AKP’nin başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye halklarının seçme ve seçilme iradesine saldırmaya devam ettiğini söyledi. Çevik, “Kürt halkının iradesini kıracağını, Kürt halkını yıldırıp teslim alacağını düşünen Saray vesayetine, tarihe bakmayı tavsiye ediyoruz. 12 Eylül Cuntasına boyun eğmeyen, sayısız faili meçhule, hukuksuzluğa, zorbalığa rağmen 1990’ların karanlık gladyosunu tarihe gömen Kürt halkı, 24 Haziran ve 31 Mart seçimlerinde işaretini verdiği üzere bu tekçi iktidarın mezar kazıcısıdır” dedi. 

‘GERİ ADIM ATMADIK, ATMAYACAĞIZ’

HDP İl Eşbaşkanı Ökkeş Kava, partilerine yönelik siyasi soykırım operasyonlarının devam ettiğini belirterek, Özalp’te HDP İlçe Eşbaşkanı’ın da aralarında bulunduğu 43 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Kava, "Üyelerimiz ve parti çalışanlarımız hukuk dışı ve çetevari bir şekilde kaçırılıyor ve tehdit ediliyor. Siyasi soykırım operasyonlarına karşı bir adım geri atmadık. Biz gün geçtikçe daha güçlü bir şekilde partimizle beraber irademize sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.

İSTANBUL 

HDP İstanbul İl Örgütü, İçişleri Bakanlığı kararıyla partilerinin Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Muş’un Altınova belediyelerine kayyım atanıp belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınmasını protesto etti. İl binası önünde yapılan açıklamaya, milletvekilleri Musa Piroğlu, Serpil Kemalbay, Hüda Kaya ve Züleyha Gülüm ile MYK üyesi Ferhat Encu katıldı. 

Salgın nedeniyle fiziki mesafe kuralına dikkat edilen açıklama sırasında kayyum atamalarına yönelik tepkiler, “Kayyum darbe rejimidir, irademize dokunma” pankartı ve atılan “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganlarıyla gösterildi.

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı, yaptığı konuşmada 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı günü özenle seçerek, seçilmişlerin darbe yönetimi ile belediyelerinin gasp edildiğinii halkın iradesine ipotek konulduğunu söyledi. 

Bu nedenle demokrasi güçlerine çağrı yapan Avcı, “Halkımızın demokrasinin yaşaması için destek verdiği başta Sayın E. İmamoğlu olmak üzere seçilmiş demokrasi adına güçlü iddialarda bulunmuş tüm seçilmişlere çağrı yapıyoruz. Bugün susma gün değildir. Demokrasi adına iddialarınız var ise ülkenin demokrasi geleceği için yerel yönetimlerde iddialarınız var ise bu darbeler, bu gasplara ses çıkarmanız gerekir. Tüm sivil toplum örgütlerini, demokrasi adına inisiyatif alan, faaliyet gösteren, kurum, kuruluş şahsiyetleri çağırılar yapmaya, bu darbeleri durdurmaya yan yana birlikte olmaya davet ediyoruz. Bugün birlik olma günüdür” dedi. 

‘HALKIN İRADESİ DEĞİŞMEYECEK’

İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ise, halk sağlığı için politikalar geliştirilmesi gerekilirken sadece sermayenin çıkarları için politikalar üretenlerin salgını fırsat bilerek belediyelere kayyum atadığını ifade etti. Gülüm, “Ne yaparlarsa yapsınlar, halkın iradesi asla değişmeyecek. Asla bu halk vazgeçmeyecek. Asla kendi seçtiği seçilmişleri, belediyeleri yalnız bırakmayacak. Halk bunu birçok kez ispat etti” diye konuştu.

Kayyum atamaları, baskı ve gözaltılarla bu halkın yıldırılamayacağını söyleyen Gülüm, “HDP halktır, halkın kendisidir. Halkla birlikte mücadelesini birlikte yürütmektedir. Bu ülkede demokrasi, barış, özgürlük koşulları sağlanana kadar ve Kürt halkının eşit koşullarda yaşadığı bir dönem gelene kadar asla bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Açıklama sloganlar ve alkışlar eşliğinde son buldu.

ANKARA 

HDP Ankara İl Örgütü, kayyım atamalarını partinin Çankaya ilçe binasında yaptıkları açıklamayla protesto etti. Açıklamanın yapıldığı salona, “Darbeci AKP kaybedecek halkın iradesi kazanacak” yazılı pankart asıldı. HDP il yöneticisi Deniz Akil, koronavirüs sürecinde bile belediyelerine darbe dönemlerini aşan bir şekilde el konulduğunu belirterek, “Bu şekilde özellikle Kürt halkının iradesini kıracağını, Kürt halkını yıldırıp teslim alacağını düşünen Saray vesayetine tarihe bakmayı tavsiye ediyoruz. 12 Eylül cuntasına boyun eğmeyen, sayısız faili meçhule, hukuksuzluğa, zorbalığa rağmen 1990’ların karanlık gladyosunu tarihe gömen Kürt halkı, bu tekçi iktidarın mezar kazıcısıdır” diye konuştu.

HDP Mamak İlçe Örgütü de, kayyım atamaları ve belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi. İlçe binası önünde bir araya gelen partililer, "İrademe Dokunma" pankartı açtı. Polis açıklamanın Mamak Tuzluçayır Meydanı’nda yapılmasına "Valilik izni" olmadığı gerekçesiyle izin vermedi.

Meydanı ablukaya alan güvenlik güçleri, açıklama başladığında müdahale etti. HDP Mamak İlçe Eşbaşkanı Mustafa Uğur Akkaya müdahale sırasında şunları söyledi: “Nereye kadar dışarıda açıklama yapmamıza izin vermeyeceksin. Beş belediyemize kayyım atandı, darbe yapıldı. Her gün saldırıya uğruyoruz ama en demokratik hakkımız olan açıklama yapma hakkımızı engelliyorsunuz. Kayseri’de faşistler ölmüş bir insanı mezardan çıkartıp yakmakla tehdit etti o zaman neredeydiniz. Niye bu faşizan politikalar. Bizi böyle zapturapt altında tutarak bir yere varamazsınız. Biz demokratik bir partiyiz."  Kitle, "Kayyıma hayır”, “İrademe dokunma” sloganlarıyla polis müdahalesine tepki gösterdi.

İlçe binasının bulunduğu pasaj önünde açıklama yapan Akkaya, halkın iradesiyle seçilen belediye eşbaşkanları, meclis üyeleri görevlerine dönünceye kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Akkaya, şunları ifade etti: "Darbe mekaniğini sürekli canlı tutarak toplumu zapturapt altında tutmak mümkün değildir. En zayıf oldukları dönemde en şiddetli saldırılarla demokratik muhalefeti susturabileceklerini sananlar yanıldıklarını göreceklerdir. Halklarımız irade gaspı, gerginlik ve savaş siyasetiyle kendilerine yöneltilen saldırılara özgürlük demokrasi ve sosyalizm güçlerini birlikte mücadeleye çağırıyor.”

İZMİR

HDP İzmir İl Örgütü, Siirt, Iğdır, Baykan, Kurtalan ve Altınova belediyelerine kayyım atanmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. HDP İl binası önünde yapılan açıklamaya HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP Meclis Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Mahfuz Güleryüz, HDP Parti Meclis üyeleri, Berna Çelik ve Hacay Yılmaz ve çok sayıda il ve ilçe yöneticileri katıldı. Fiziki mesafeye dikkat edilen açıklamada, “Kayyum seçmen iradesine darbedir” pankartı taşındı. Açıklamayı, HDP adına İl Eşbaşkanı Abdulkadir Baydur okudu. Okunan basın metinin ardından HDP’li vekil Gülistan Kılıç Koçyiğit kısa bir konuşma yaptı. 

Koçyiğit, “Günlerdir TV’lerde darbe çığırtkanlığı yapanlar, muhalefetin kendisine darbe yapacağını söyleyenler ve olası darbe senaryosu üzerinden nasıl listeler hazırladıklarını, sivil yurttaşları bu ülkenin muhalifleri ve herkesi nasıl öldürmek istediklerini ve silahları nasıl topladıklarını kamuoyuna ifşa edenler bugün gerçek darbecilerin kendileri olduğunu gösterdi. AKP anlayışı halkın iradesine el koyan bir anlayıştır. Hiç kimse unutmasın” dedi. Açıklama sloganlar ardından son buldu. 

ADANA 

HDP Adana İl Örgütü, İçişleri Bakanlığı’nın bu sabah 5 belediyeye kayyım atamasını protesto etti. HDP Adana İl Örgütü binası önünde yapılmak istenilen açıklamaya polis izin vermedi. Polisin binanın giriş ve çıkışlarıyla bina önünü ablukaya alarak, partililerin binadan çıkışını engelledi. Açıklamaya, Emek Partisi (EMEP),  Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP)  de destek verdi. Koronavirüs (Kovid-19) salgınını ve fiziki mesafe kuralları gerekçe gösteren polis, partililere bina içinde açıklama yapılmasını istedi. Bunun üzerine partililer binanın giriş koridorunda basın açıklaması yaptı. Ortak basın metnini okuyan HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, kayyım atamalarına tepki gösterdi. Partililer ıslık ve alkışlarla belediyelere atanan kayyımları protesto etti.

HDP Ceyhan İlçe Örgütü de ilçe binalarının damında yaptıkları açıklamayla kayyım atamalarını protesto etti. HDP Ceyhan İlçe Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, kayyım atamalarına tepki göstererek, mücadele çağrısında bulundu.

Adana'da bir açıklama da Emek Partisi'nden (EMEP) geldi. EMEP İl Başkanı Sevil Aracı Bek, HDP yönetimindeki 5 belediyeye kayyım atanmasına tepki gösterdi. Bek, "Kayyım, tek adam iktidarının demokrasi ve halk karşıtlığının göstergesidir. Salgın döneminde dahi belediyelere kayyım atayan AKP iktidarının bundan sonra yürüyeceği yolun daha fazla baskı, daha fazla hak ihlali olacağının işaretedir.  Gün bu baskıcı, anti demokratik politikalara teslim olmadan demokrasi mücadelesini büyütme günüdür. Tek adam ve tek parti rejimine karşı daha çok demokrasiyi savunmak ve mücadeleyi ortaklaştırmak ihtiyacı ortadır” dedi. 

ŞIRNAK

Şırnak merkez ile bağlı İdil, Cizre ve Silopi ilçelerinde, HDP'li 5 belediyeye kayyım atanması yapılan açıklamalarla protesto edildi. Cizre'deki açıklamaya HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir ile partililer katıldı. Parti binası önünde yapılan açıklamada konuşan HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Güler Tunç, "Darbe karşıtı nutukların havada uçuştuğu bugünlerde Saray Rejimi'nin bütün ırkçı, vesayetçi, darbeci ortaklarıyla beraber 5 yıldır sürdürdükleri kayyım gasp rejimi Siirt, Iğdır, Altınova, Baykan ve Kurtalan belediyelerine el koyarak devam ediyor" dedi. HDP'li İmir ise, 7 Haziran'dan bu yana partileri üzerindeki baskılara dikkati çekerek, kayyım atamalarını kınadı. İmir, ayrıca Kürt Dil Bayramı’nı kutladı. Açıklama, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları ile son buldu.

Şırnak merkezde parti binası önünde yapılan açıklamaya ise HDP Milletvekili Hasan Özgüneş katıldı. Özgüneş, “HDP emekçilerin, kadınların ve zulüm gören halkların partisidir. Bu kayyımlara boyun eğmeyeceğiz. Bu faşizan zihniyete sahip olanlar tarihin çöplüğünde er geç yerini bulacaklardır” diye konuştu. 

İdil ve Silopi ilçelerinde de ortak açıklama yapıldı. 

MARDİN 

HDP Mardin İl Örgütü de, kayyım atamalarını parti binasında yapmak istediği açıklamayla protesto etmek istedi. Açıklama öncesi parti binası önünü gözaltı aracı ve zırhlı araçlarla ablukaya alan polisler, Mardin Valiliği'nin her ay düzenli olarak yayınladığı "eylem etkinlik yasağı" kararını gerekçe göstererek, açıklamaya izin vermeyeceklerini belirtti. Bunun üzerine açıklama parti binasında yapıldı. Ortak açıklamayı okuyan HDP İl Eşbaşkanı Salih Kuday, kayyım uygulamaları ve partilerine dönük baskılara karşı “boyun eğmeyeceğiz” mesajı verdi.

URFA 

HDP Urfa İl Örgütü, parti binasında Milletvekili Ömer Öcalan’ın katılımıyla kayyım atamasını protesto etti. Polis açıklama öncesi parti binasını ablukaya aldı. HDP'li Öcalan, “Kayyım atayarak demokrasinin ilerleyeceğini mi düşünüyorlar? İçişleri Bakanı belki şimdi kendini kahraman sanıyordur. Ama şunu bilsinler, bu yöntemler demokratik değildir. Kürt halkı bu zulmü gördükçe uyanıyor ve geleceği için demokratik ve haklı bir şekilde mücadelesini sürdürecektir” dedi. 

MALATYA 

HDP Malatya İl Örgütü, Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik’teki HDP temsilciliğinde yaptığı açıklamayla kayyımlara tepki gösterdi. Fiziki mesafe kurallarına uyulan açıklamada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Perihan Yücekaya, “Kayyım atayanlar er ya da geç adil bir yargı karşısında yargılanacaktırlar” diye konuştu. 

MERSİN

HDP Mersin İl Örgütü, parti binalarında yaptıkları basın açıklamasıyla partilerinin yönetimindeki 5 belediyeye kayyım atanmasına tepki gösterdi. Çok sayıda partilinin katıldığı açıklamada konuşan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Mehmet Alış, halk iradesine atanan kayyımlara tepki gösterdi. 

HATAY

Hatay’da ise HDP İskenderun İlçe Örgütü, kayyım atamalarına tepki gösterdi. HDP İskenderun İlçe Eşbaşkanı Nevzat Güzel, kayyım atamalarına tepki göstererek, "Halkın iradesi gasp edilemez" dedi. Güzel sonra olarak tüm halkın Kürt Dil Bayramı'nı kutladı.

ANTALYA

HDP Antalya İl Örgütü de belediyelere atanan kayyımlara tepki gösterdi. Çok sayıda partilinin katıldığı açıklamada konuşan HDP Antalya İl Eşbaşkanı Muhsin Taşan, halkına iradesinin gasp edildiğini ve bu gaspa karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

MANİSA

HDP Turgutlu İlçe Örgütü de kayyumlar ve Kürt Dil Bayramı nedeni ile basın toplantısı düzenledi.  İlçe binası önünde yapılmak istenen basın açıklamasına polis izin verilmemesi üzerine içeride yapıldı.  Açıklamaya İlçe eşbalkanları Naile Gümüştaş ve Hayri Bökü katıldı. Eşbaşkanlar basın açıklamasını dışarıda yapmakta ısrar etmelerin üzerine polis zorla yöneticileri ilçe parti binasına soktu. Ayrıca polisler basın açıklamasına müdahale etmeden önce çevrede bulunan gazetecilerin fotoğraf makinası ve kameralarına el koyup müdahale etti. Genel merkez tarafından hazırlanan metni eşbaşkan Bökü okudu. 

MUĞLA

HDP Muğla İl Örgütü de kayyumlara tepki amacıyla parti binası önünde açıklama yaptı. “Kayyım darbedir, HDP halktır halk burada” dövizlerinin açıldığı basın açıklamasına parti yöneticileri katıldı.  Açıklamayı Muğla HDP İl Eş Başkanı Fulya Erdoğan okudu. 

AYDIN 

HDP Aydın İl Örgütü de partilerinin yönetimindeki 5 belediyeye daha kayyım atanmasına tepki gösterdi. İl binası önünde yapılan açıklamaya ilçe örgütlerinin yanı sıra Aydın İl Eşbaşkanı Elvan Öziş, Parti Meclisi (PM) üyesi Ayfer Demirel de katıldı. “Kayyım darbedir, Eşbaşkanlık mor çizgimizdir” dövizlerinin taşındığı basın açıklamasını HDP Aydın İl Eş Başkanı Ayşenur Vaizoğlu okudu. 

DENİZLİ

HDP Denizli İl Örgütü, kayyumlara karşı tepki gösterdi.  Merkezefendi İlçe Örgütü önünde yapılan açıklamada fiziki mesafeye dikkat edildi. Açıklamayı İl Eşbaşkanı Hande Özkan okudu.

HAKKARİ 

HDP Hakkari İl Örgütü ve Yüksekova İlçe Örgütü de yaptıkları açıklamayla, kayyım atamalarını protesto etti. 

ARDAHAN 

Ardahan’da da HDP İl Örgütü il binası önünde açıklama yaptı. İl Eşbaşkanı Yaşar Kaya, “Kentlerin iradesini gasp ederek kara günler yaşatmak isteyenlerin sonları yakındır. Zerre boyun eğmeden, geri adım atmadan bu çirkin ve kara zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğiz” açıklaması yaptı.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.