HDP Selahattin Demirtaş'a gidiyor

HDP Selahattin Demirtaş'a gidiyor

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yapılması çağrısında bulundu. Açıklamada partinin Meclis Başkan Vekili ve Grup Başkanvekilleri'nin Edirne Cezaevi'ne gideceği açıklandı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumu ile ilgili Adalet Bakanlığı tarafından açıklama yapılmasını istedi.

Buldan ve Temelli’nin açıklamasında, “Önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumuna ilişkin avukatları tarafından verilen bilgilere ilişkin hükümeti ve Adalet Bakanlığı’nı acilen açıklama yapmaya çağırıyoruz. Sayın Demirtaş’ın sağlığına ilişkin son durum nedir? Neden hastaneye sevki yapılmamıştır?” denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Demirtaş’ın tam teşekküllü bir hastaneye sevki için gerekli işlemler derhal yapılmalıdır. Şu ana kadar bunun gerçekleştirilmemiş olması kesinlikle kabul edilemez ve tüm sorumluluk yetkililerdedir. Meclis Başkan Vekilimiz ve Grup Başkanvekillerimiz Edirne Cezaevi’ne hareket edeceklerdir.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.