HDP operasyonuna kabineden ilk açıklama: 6-8 Ekim'i asla unutmayacağız

HDP operasyonuna kabineden ilk açıklama: 6-8 Ekim'i asla unutmayacağız

Varank: "Şimdi birtakım kişiler çıkıp '6 yıl sonra mı bu işlemler yapılıyor' diye yaygara çıkarmaya çalışıyor. Adli mercilerin takdiridir." dedi.

HDP’ye yönelik operasyona kabineden ilk yorumu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptı. Gözaltıların “adli mercilerin takdiri” olduğunu söyleyen Varank ardından altı yıl önceki Kobanê olaylarıyla ilgili HDP’yi suçlayan ifadeler kullandı.

Bakan Varank, Diyarbakır’da Sanayi Mektebi’nin açılışı amacıyla düzenlenen törende “Kobani olaylarını bahane ederek, şehirleri talan edenler hakkında yürütülen bir soruşturma neticesinde adli işlemler yapıldığını” söyledi. “Şimdi birtakım kişiler çıkıp, 6 yıl sonra mı bu işlemler yapılıyor diye yaygara çıkarmaya çalışıyor” diyen Varank, yapılanların “adli mercilerin takdiri” olduğunu ifade etti. .

Varank, “Şunu açıkça söylemek istiyorum. Günlerce şehirlerimizi yakıp yıkan, kamu binalarımızı talan eden, Yasin Börü başta olmak üzere birçok sivilimizin canına kasteden bu olayları, bu işin sorumlularını unutacağımızı sanıyorlarsa, büyük yanılgı içindeler. Türkiye’yi terör iklimiyle dize getirme planlarının ilk aşaması olan 6-8 Ekim olaylarını, bu ihaneti biz asla unutmayız. Hamdolsun, büyük bir mücadele sergileyerek, bize kurulan tüm tuzakları tersine çevirdik” diye konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum