HDP: 'Newroz meydanını dolduran Şemzinan halkına teşekkür ediyoruz'

HDP: 'Newroz meydanını dolduran Şemzinan halkına teşekkür ediyoruz'

HDP Şemdinli İlçe Örgütü Şemdinli'de kutlanan Newroz etkinliğine ilişkin bir açıklama yayımladı.

HDP Şemdinli İlçe Örgütü, 19 Mart 2022 tarihinde Şemdinli'de düzenledikleri Newroz etkinliği ile ilgili bir teşekkür mesajı yayınladı.

HDP'nin yayımladığı mesaj şöyle: 

"2022 Newroz’unu Şemzinan’da büyük bir coşku ve kararlılıkla iradesine ve geleceğine sahip çıkarak büyük katılımla kutlayan Şemzinan halkına yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şemzinan’da savaşa, inkara, zulme, işkenceye, baskıya, ve her türlü insanlık dışı muamelelere karşı barış ve özgürlük talebinde ısrar eden, çoşkuyla, inançla büyük bir kararlılıkla çözümün yolunu  gösteren direnen Şemzinan’ın onurlu kadın ve gençlerine katılımlarından dolayı büyük şükran borçluyuz. Halkımızın; hiçbir baskıya baş eğmeyerek, ne kumpas davaları, ne partimize yaptığınız saldırılar, milletvekillerimizin vekilliklerinin düşürülmesi ve sürekli gözaltı ve tutuklamaların ayyuka çıktığı bir süreçte halkımızın Newroz meydanlarını şölen alanlarına çevirmesi bizi sindirmeye çalışanlara büyük bir mesaj olmuştur. İnanıyoruz ki halkımızın bu cesur duruş ve iradesi her kes tarafından duyulmuş anlaşılmıştır. Bizler demokrasi, barış ve özgürlük adımlarımızı daha da büyütüp devam ettireceğiz. Halkımızın kararlı duruşu ile örgütlü mücadelemiz büyük moral ve güçle devam edecektir. Her zamankinden daha umutlu, güçlü ve kararlıyız. Parti olarak halkımızdan ve görkemli Newroz kutlamalarından aldığımız güçle mücadeleyi büyütmeye ve kazanmaya kararlıyız. Yaşamın her rengiyle direnen kadınlara, geleceğine büyük bir kararlılıkla sahip çıkan Şemzinan gençlerine, 7’den 70’e tüm baskılara ve engellemelere karşı, soğuk havaya rağmen Newroz alanına gelip kararlılık ve cesaret dolu duruşu ile demokrasi ve özgürlük mücadelesine olan inancı perçinleyen Şemzinan halkına teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz. Her türlü baskı ve sindirmelere rağmen Newroz alanına gelip  şölen havasına çeviren, kalbi bizimle olup keşke Newroz alanında olsaydım diyen tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. Tüm halkımızın Newroz’unu tekrar kutluyoruz. Bij­i Newroz!"

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.