HDP: Ne oldu Suriyeli mültecilerle işiniz bitti mi?

HDP: Ne oldu Suriyeli mültecilerle işiniz bitti mi?

Suriyeli mültecilerin kentlerden gönderilmesi ve sınır dışı edilmesi uygulamasına HDP Sözcüsü Kubilay tepki gösterdi.

Suriyeli mültecilerin kentlerden toplanıp gönderilmesi uygulamasına HDP tepki gösterdi. HDP Sözcüsü Günay Kubilay, iktidarın “Biz ensar hareketiyiz, Suriyeli kardeşlerimizi bağrımıza basıyoruz’ söylemini kullandığını hatırlatarak, “Ne oldu, Suriyeli mültecilerle işiniz bitti mi” diye sordu.

HDP Sözcüsü Kubilay, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, öncelikle HDP’lilere ve HDP belediyelerine yönelik tutuklamalara tepki gösterdi. Kubilay, “Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanımız Ferhat Kut ile Bismil Belediyesi Eşbaşkanımız Gülşen Özer, belediye meclis üyelerimiz ve yöneticilerimiz hala gözaltındalar. Daha önce de hatırlanacağı gibi Karayazı Belediyesi eşbaşkanlarımız da gözaltına alınmıştı” dedi.

‘HDP’Yİ CEZALANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Kubilay şöyle devam etti: “Belli ki iktidar çevreleri 31 Mart ve 23 Haziran’da ortaya çıkan yerel seçim sonuçlarından HDP’yi sorumlu tutuyor ve cezalandırmaya çalışıyor. Biz bu vesileyle bir kez daha altını çizmek istiyoruz ki aslında 31 Mart’ta da 23 Haziran’da da ortaya çıkan siyasal tablo, siyasi iktidarın 17 yıldır bizatihi ortaya çıkardığı tablodur ve kendi eseridir. Demokratik kamuoyunu da HDP ve HDP belediyelerine yönelik olan baskı ve saldırılara karşı tepki göstermeye çağırıyoruz.”

‘IRKÇI SALDIRILARDA ARTIŞ VAR’

HDP Sözcüsü, son zamanlarda ırkçı ve milliyetçi saldırıların yoğunlaştığını da belirtti. Trabzon’daki Kürt turistlere yapılan saldırıyı hatırlatan Günay şöyle devam etti: “Benzer saldırıların ve linç girişimlerinin Suriyeli mültecilere karşı yoğunlaşarak geliştirildiğine tanık oluyoruz. Bu saldırılarla birlikte bir kez daha iktidarın Suriyeli mültecilere yönelik ikiyüzlü bir yaklaşım gösterdiğini görüyoruz. Bugün mültecileri kentlerden toplamaya, yasaklar getirmeye, sınır dışı etmeye çalışanlar değil miydi ‘Biz Ensar hareketiyiz, Suriyeli kardeşlerimizi bağrımıza basıyoruz’ diyen. Ne oldu Suriyeli mültecilerle işiniz bitti mi? Bir siyasi anlayış bu kadar riyakar, bu kadar çıkarcı, bu kadar ilkesiz olabilir mi? Özellikle Suriyelilerle ilgili olarak politikasızlık, mülteci düşmanlığının her geçen gün daha da artmasına neden oluyor. İktidar, Suriyelileri Avrupa’ya karşı bir koz olarak kullanmaya devam ederken; Türkiye’nin mülteciler için güvenli bir ülke olmaktan çıkmasını iktidar çevrelerinin umursadığını sanmıyoruz.”

‘ROJAVA’YA MÜDAHALE IŞİD’İ CANLANDIRIR’

Sınıra yapılan askeri yığınağa ve Suriye’nin kuzeyine harekat hazırlığına dikkat çeken Kubilay, “Rojava ve Güney Kürdistan bölgesine yapılan askeri sevkıyatlar ve operasyonlar içerideki çaresizliği kamufle etmeye çalışmaktan ve çözümü dışarıya saldırmakta aramaktan başka bir anlama gelmiyor. Sekizinci yılına giren Suriye iç savaşı ancak ve ancak diyalogla, demokratik müzakere yoluyla çözülebilir.  Rojava’ya yönelik her askeri müdahale askeri varlığı büyük oranda bitirilmiş IŞİD’in yeniden canlanmasına yol açacak, bu insanlık dışı yapının yeniden toparlanıp harekete geçmesine zemin hazırlayacaktır” diye konuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum