HDP MYK: Kayyım eylemleri çeşitlenecek

HDP MYK: Kayyım eylemleri çeşitlenecek

Halkın birçok noktada eylemlere katılımını sağlamak için böyle bir karar alındı.

HDP’li Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerinin eş başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyım atanmasına yönelik oturma eylemleri devam ediyor. HDP kaynakları, eylemlerin kentin değişik noktalarına ve çeşitlilikle yaymayı planladıklarını söyledi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Oral'ın haberine göre Diyarbakır’da kayyıma karşı protestoların merkezi konumundaki Lise Caddesi üzerindeki Çamlıca mevkiinde, dün yine HDP’liler oturma eylemi gerçekleştirdi.

Eyleme, HDP milletvekilleri, Barış Anneleri Meclisi, görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Dr. Adnan Selçuk Mızraklı ve Sur Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin’in yanında, Emeğin Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan da katıldı. Polisin yine eylem nedeniyle geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. 

HDP Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) aldığı kesintisiz eylem kararı uyarınca, 5 Eylül’den itibaren protesto eylemlerinin çeşitlendirileceği ve kentin değişik noktalarına taşınacağı bildirildi. Bir HDP yöneticisi, eylemlere halkın birçok noktada katılımını sağlamak için böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.