HDP MYK belirlendi, sırada görev dağılımı var

HDP MYK belirlendi, sırada görev dağılımı var

HDP Parti Meclisi kongre sonrası Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Toplantıda, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri belirlendi.

HDP’nin 23 Şubat’ta Ankara’da yapılan 4’üncü Büyük Olağan Kongresinde seçilen Parti Meclisi, Merkez Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulu üyeleri, kongre sonrası ilk toplantısını bugün Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında yaptı. Toplantıda, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri belirlendi. MYK üyeleri yarın yapacağı ilk toplantısında görev dağılımı yapacak.

İKİNCİ KEZ YER ALANLAR

HDP Kongresinde Parti Meclisi yüzde 80 oranında değişti. Bu değişim MYK listesine de yansıdı. Eş Genel Başkanlarla birlikte 31 kişilik MYK listesinde yeni dönemde de görevine devam edecek 8 üye olması dikkat çekti. HDP’nin yeni MYK listesinde ikinci kez yer alan isimler Alican Önlü, Ayşe Acar Başaran, Hüseyin Taka, Mahfuz Güleryüz, Ömer Önen, Özlem Gündüz, Salim Kaplan, Sevtap Akdağ Karahalı oldu.

MYK’DA 10 MİLLETVEKİLİ

HDP’nin yeni MYK listesinde Alican Önlü, Ayşe Acar Başaran, Ebru Günay, Felaknas Uca, Garo Paylan, Musa Piroğlu, Tayip Temel ve Tülay Hatimoğulları Oruç’un yer aldığı 8 milletvekili yer alırken eş genel başkanlarla bu sayı 10 oldu.

SAÇILIK DA VAR BAKIRHAN DA

Yeni MYK üyeleri arasında KHK ile ihraç edilen Sosyolog Veli Saçılık, 1980 öncesi Ordu’nun Fatsa ilçesinde belediye başkanlığı yapan “Terzi Fikri” lakaplı Fikri Ösnmez’in oğlu Naci Sönmez dikkat çekerken eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da HDP’nin yeni MYK’sında görev alan isimler arasında bulundu.

MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ, ŞİMDİ MYK’DA

Roboski Katliamında 11 yakınını kaybeden Ferhat Encü, 25. ve 26. dönem Şırnak milletvekili seçilmiş ancak milletvekili kesinleşen bir cezası gerekçe gösterilerek düşürülmüştü. Haziran 2019’da tahliye dilen Encü de HDP’nin yeni MYK listesinde dikkat çeken isimler arasında yer aldı.

HDP’nin 29 kişilik Merkez Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu:

1 – Alican Önlü
2 – Alp Altınörs
3 – Ayşe Acar Başaran
4 – Celalettin Can
5 – Cengiz Çiçek
6 – Ebru Günay
7 – Feleknas Uca
8 – İlknur Birol
9 – Garo Paylan
10 – Hüseyin Taka
11 – Mahfuz Güleryüz
12 – Ferhat Encu
13 – Musa Piroğlu
14 – Naci Sönmez
15 – Sultan Özcan
16 – Ömer Önen
17 – Özlem Gündüz
18 – Salim Kaplan
19 – Samet Mengüç
20 – Serhat Aktumur
21 – Sevim Akdağ
22 – Sevtap Akdağ Karahalı
23 – Veli Saçılık
24 – Şaziye Köse
25 – Tayip Temel
26 – Tülay Hatimoğulları Oruç
27 – Tuncer Bakırhan
28 – Ümit Dede
29 – Emin Orhan

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.