HDP milletvekiline 'Pervin Buldan'a tepki göstermedin' suçlaması!

HDP milletvekiline 'Pervin Buldan'a tepki göstermedin' suçlaması!

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, hakkında hazırlanan fezlekede, Buldan'ın Diyarbakır'daki konferansta yaptığı bir konuşmaya "tepki göstermemek" ve "konferansa destek olmak için katılmak" gerekçeleriyle dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından 27- 28 Ekim 2018 tarihilerinde Diyarbakır’da “Ortadoğu Krizi ve Demokratik Ulus Çözümü” başlığıyla konferans düzenlendi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın konuşma yaptığı konferansa katılanlar arasında HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da yer aldı.

Konferansa katılan Gergerlioğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Bürosu tarafından hazırlanıp Meclis’e gönderilen fezlekede “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlaması yöneltildi ve milletvekilliğinin düşürülmesi talep edildi. Gergerlioğlu’na yöneltilen suçlamaya gerekçe olarak ise Buldan’ın konferanstaki konuşmasına tepki göstermemek ve konferansa destek olmak için katılmak yer aldı.

‘PERVİN BULDAN’IN BEYANLARINA TEPKİ GÖSTERMEDİ’

Gergerlioğlu hakkında hazırlanan fezlekenin “Delillerin Değerlendirilmesi” bölümünde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın toplantıdaki konuşmasının ardından “… şeklinde beyanlarda bulunduğu, bu beyanlarla PKK/KCK terör örgütünün ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın ulusal ve uluslararası kamuoyuna masun şekilde lanse edildiği, bu yolla övüldüğü, yaptıklarının teşvik edildiği, eylemlerinin meşru görülmeye çalışıldığı, Pervin Buldan’ın belirtilen beyanlarda bulunduğu konferansa hakkında inceleme yapılan 27. Dönem Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun da katıldığı, Pervin Buldan’ın bu beyanlarına bir tepki göstermediği, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun söz konusu konferansa destek olma amacıyla katılım sağlayarak üzerine atılı ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçunu işlediği yönünde delilin mevcut olduğu, 27. Dönem Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğu, bu nedenle adı geçen milletvekili hakkında Anayasanın 83. maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması gerektiği kanaatine varılmıştır” denildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.